img

С женшен и босилек няма да усетите пролетната умора

/
/
/
596 Views

С финалните акорди на отиващата си зима и първите знаци на настъпващата пролет чувството за апатия и отпадналост като нищо може да ни налегне за дълго.

Състоянието, известно като пролетна умора, се лекува най-успешно чрез профилактика, пазеща от появата му, научи trg

Тази година всеки, който в такива моменти разчита на лекарства или добавки за тонус и енергия, може да промени навика си към по-ефективен вариант. Ще предложим няколко адаптогенни билки, които ще направят прехода зима-пролет неочаквано лесен и неуморен.

Тайната на адаптогенните билки се крие във важните съставки в тях, които помагат за справяне със стреса и тревожността – основната причина за поява на хронична умора в края на тъмната зима. Тези билки подсилват естествените механизми на организма за устояване на стреса, поддържане на енергийния баланс и тонизиране на тялото.

Женшен

Това е може би най-популярната адаптогенна билка. Широко популярна е с тонизиращото си действие и много позитивния ефект върху мъжкото здраве. Много богат е на антиоксиданти, които действат на клетъчно ниво за подобряване на енергийния баланс на клетките и на общо ниво за стимулиране на имунната система.

Босилек

Той има много позитивно действие за снемане на стреса, а в допълнение регулира и метаболизма на глюкозата за постоянен приток на енергия в клетките. Освен това босилекът има изявени противовирусни и антибактериални и антиоксидантни свойства.

Клинавиче

Известно и като астрагалус, клинавичето е природно средство, препоръчвано от народната медицина с векове. Има имуностимулиращ ефект, а му се приписват и противоракови свойства, произлизащи от способността му да пречиства и тонизира телесните клетки. Показана е ефективността му и за повишаване на физическата издръжливост на тялото.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook