img

С тази салата „Невеста“ ще затворите устата и на най-големите критици

/
/
/
453 Views

Може би се интересувате, защо тази салата е наречена Невеста. Просто е!

Ако я приготвите в съответствие с нашата рецепта, тя ще прилича на бяла булченска рокля – също толкова ефирна и въздушна. Много е деликатна на вкус, в нея няма люти подправки или черен пипер. Като цяло, не пропускайте да опитате!

Необходими продукти за салата Невеста:

300 гр. пушено пилешко филе
4 яйца
4 топени сиренца
2 сварени картофа
лук на вкус
майонеза на вкус

Приготвяне на салатата:

Нарежете пилето на малки парченца. Можете да замените пушеното с варено пилешко филе. Настържете картофите на едро ренде, а сиренето, жълтъците и белтъците – на ситно. За да стане нежна салатата, лукът трябва да се маринова. Нарежете го ситно. Залейте с гореща вода и 1 супена лъжица ябълков оцет.

Подредете салатата на слоеве, като рисувате между тях с майонезата решетка.  Първо сложете пилето. Следва лукът. Над него поставете картофите, не забравяйте да намажете с майонеза.

Следват настърганите жълтъци и крема сирене. Най-горният слой е от настърган яйчен белтък. Подобно на повечето салати, които се редят на слоеве, тази също става по-вкусна на втория ден, когато вкусът е по-наситен. Поради това е по-добре да я подготвите предварително.

Дръжте вкусотията в хладилника – но за не повече от 5 дни, ала повярвайте, семейството ви ще я излапа доста преди това!

Коментирай чрез Фейсбук

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook