img

С тази рецепта винаги “събирам очите на гостите”, препоръчвам я на всеки – пробвайте и вие!

/
/
/
495 Views

Свинското месо е сладко и затова млечните, леко пикантни тонове на топеното сирене и землистият вкус на гъбите отлично му подхождат. Балансът обаче идва със свежата накиселяваща салата, пише menumag.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ

500 гр. свинско бонфиле
100 мл. бяло вино 2 с. л.
зехтин за пълнежа:
250 гр. печурки, нарязани на резенчета
2 с. л. зехтин ½ с. л.
средиземноморска шарена сол
100 гр. топено пушено сирене, нарязано на малки кубчета

ЗА ГАРНИРАНЕ

зелена салата 1-2 домата
нарязани на резени 1 глава червен лук
нарязан на кръгчета
2 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. мед сол и пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Филето се разрязва по дължина на две, като не трябва ножа да сtига до края, а месото трябва да може да се разгъне на две като книга. Слага се между два слоя прозрачно фолио и се начуква с точилка или чук за месо, докато се оформи тънко правоъгълно парче. Подправя се със сол и пипер.

2. За пълнежа зехтинът се сгорещява и в него се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се зачервят. Подправят се със шарената сол и се разбъркват със сиренето.

3. Сместа се разпределя върху месото и се завива на стегнато руло откъм тясната страна. Връзва се с бял памучен конец на 3-4 места. Слага се да се зачерви в загрятия зехтин от всички страни. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина. Слага се в тавичка и се запича във фурната около 20 мин. на 200° С.

4. Изважда се от фурната и се оставя да почине 5 мин., преди да се нареже.

5. Сервира се със салатата, подправена с дресинга от зехтина, оцета, меда и сол на вкус.

Коментирай чрез Фейсбук
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!