img

Родители са възмутени: ДАИ се подиграха с децата ни при проверка на автобус

/
/
/
276 Views

Родители на ученици от Пазарджик сигнализираха за над едночасова проверка на два ученически автобуса от страна на ДАИ – Пазарджик, научи ТРГ.

Автобусите с ученици пътували на еднодневна екскурзия към Асеновград, когато били спрени за рутинна проверка от двамата служители на автомобилната инспекция.

„Цели 65 минути им трябваха, за да напишат 2 акта заради липсваща табелка за превоз на деца. Това е абсолютно безобразие и подигравка с всички тези деца и 40 родители.

Питаме, дали това е нормално и морално и моля компетентните им началници да вземат необходимите мерки“, посочват родители на пътуващите деца в една от социалните мрежи.

Притеснените родители са споделили снимки и клипове от въпросната ситуация. В публикацията те коментират още, че са съгласни, че автобусите и шофьорите трябва да се проверяват преди да тръгнат на път.

„Служителите на ДАИ провериха документите на автобусите и на шофьорите, провериха коланите, гледаха и двигателите даже – всичко точно.

Акт написаха за това, че на табелата пише „Екскурзия“ на латиница, а не „Случаен превоз“ и няма табела, обозначаваща, че превозва деца.

Та съставянето на акт за 2 табели им отне 65 мин., през които децата чакаха в автобуса, закопчани с коланите“, уточняват те.

След проверката и съставените актове екскурзиантите са се отправили по направление към Асеновград.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook