img

Рибар улови 13-килограмова щука в река Янтра

/
/
/
476 Views

Любител рибар от Омуртажко е уловил трофейна 13-килограмова щука в река Янтра, научи trg

След серия снимки, за да запечата момента на личен рекорд, рибата е върната отново във водата, разказа Синан Тахсинов за БТА.

Младият мъж е запален по риболова. Още от дете лови риба в близката река край родното си село Голямо Църквище. Сега използва всяка възможност за среща с природата и за риболов.

Рибар улови 13-килограмова щука

Трофейната щука е уловена случайно. Синан отива на Янтра за кефал. „Тази риба обаче ме изненада. Закачи се на воблер – изкуствена примамка, вадих я в продължение на 20 минути“, разказва той. И допълва, че е улавял и други големи щуки – от по 3-4 кг на язовир „Ястребино“. В архива си на рибар има записан и уловен 20-килограмов сом на язовир „Тича“.

Синан е член на Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ клон Ястребино. Включва се активно в борбата с бракониерите по водоемите в Търговищко. За него риболовът е спорт и зареждащ досег с природата. „Аз риба не ям! Каквото уловя – пускам го във водата. Не ми се убиват такива красиви създания!“, споделя още той.

Според Шенол Хасанов, ръководител на доброволците от ЦРОО от клон Ястребино, „макар и често срещана в нашите водоеми, щуката трудно достига такива размери, особено при наличието на бракониерите“.

dunavmost

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook