img

РАЗКРИТИЕ: Циганите убийци от Белослав профукали една шапка пари на комар преди да убият дядо Георги

/
/
/
865 Views

Ден преди зловещото убийство на 80-годишният дядо Георги от Белослав, неговите убийци загубили при залагане голяма сума пари в местно казино, научи ТРГ.

 Това вероятно е подтикнало 20-годишния Диян и 23-годишния Митко да сътворят пъкления план за нападението над бившия военен и да задигнат 10 000 лв. от дома му.

В неделя Окръжният съд във Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентинов и 23-годишния Митко Иванов. Циганите са обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишния мъж от Белослав, припомня „Варна24“.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени.

Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 24 януари в Белослав възрастен мъж е открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата.

И двамата младежи са неосъждани. Диян обаче има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook