img

Разбра се кои жени изневеряват най-много, биолози от Оксфорд посочиха колко лесно е разпознаването им

/
/
/
556 Views

Учени от Оксфорд са изяснили, че жените, при които показалецът е по-дълъг от безименния пръст са склонни към изневери повече от другите. Резултатите от изследванията им са публикувани в списание Biology Letters.

Те успели да установят, че дължината на показалеца зависи от половия хормон естроген. Колкото по-голяма е разликата в дължината между показалеца и безименния пръст, толкова повече е нивото на този хормон в тялото на жената.

Но ето какво са установили още британските учени за изневярата и женския хормон.

Връзката на този фактор със склонността към изневери удивила изследователите – те предполагали, че по-женствените жени с повече естроген би трябвало да бъдат по-удовлетворени от отношенията и така по-малко импулсивни и склонни към изневери.

В проекта са участвали 274 жени. След като измерили дължината на пръстите, учените взели също така и образци от ДНК и накарали жените да попълнят въпросник, в който да отгворят на няколко тестови задачи за отношенията си.

Оказало се, че колкото по-голяма е разликата между показалеца и безименния, толкова повече жените били импулсивни и по-малко удовлетворени от отношенията си.

Водещият автор на изследването Айлънд Пиърс нарича резултатите интригуващи и признава, че е очаквала противоположни данни.

Учените предполагат, че жените с подобна разлика на пръстите са по-женствени и заради това са склонни да изискват повече от мъжете.

Знаейки, че имат и други варианти, такива жени могат лесно да изневерят на партньора си, особено при проблем в отношенията си с него.

„Ако жената има и по-женствено излъчване, това повишава нейната стойност на „брачния пазар“, което може да доведе до неудовлетвореност към сегашните й отношения и импулсивен секс с други партньори“, пишат изследователите.

Изследователите са установили още, че теорията им е приложима и при животните. На същия принцип е съотношението между палеца и безименния при човекоподобните маймуни, а също така и при лабораторните плъхове и мишки./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook