img

Разбра се кои са касапите във Виена, които нападнаха свещеници – говорят с акцент! (ВИДЕО/СНИМКИ)

/
/
/
876 Views

Двама неизвестни нападнаха няколко свещеници в четвъртък в католическата църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Виена. Понастоящем се провежда издирване на най-малко двама души. Има пет сериозно ранени духовници.

Според свидетели престъплението е започнало около 13.30 часа. Един от извършителите е заплашил пастор в прохода с огнестрелно оръжие, другият е разполагал с железен прът. Минавайки прохода и влизайки в божият храм, те са атакували и останалите свещеници.

Жертвите са били с белезници и вързани. Според духовника който разказал за зверството ранените лежали в собствената си кръв. Това се случило на видно място в църквата.

Те били бити и ритани. В 16:15 един духовник успял да се измъкне и да информира полицията чрез номер за спешно повикване.

Около 18:00 се съобщава за спасяването на петимата, като един човек е получил тежки наранявания на главата, а останалите четирима духовници са леко ранени. В момента, криминална полиция е на място, за да изясни обстоятелствата по случая. Очевидно двамата престъпници са искали пари, но в крайна сметка се оттеглили без или с много малко плячка. Оръжието е било с 9 мм калибър.

Разбра се кои са касапите във Виена, които нападнаха свещеници - говорят с акцент! (ВИДЕОСНИМКИ) (2)
 

 

Един от виновниците е висок около 1,80 метра и има тъмна коса. „И двамата мъже говорят немски език и имат чужд акцент“, каза говорителят на полицията. После допълва, че единият от нападателите е бил забелязан от няколко дни да се върти около църквата.

Видео с говорителя на полицията вижте ТУК

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook