img

Радев: „Преклонената главица“ на Борисов пред ЕС вече не важи! С робското мислене дотук!

/
/
/
373 Views

Румен Радев е твърд в позицията си, която много напомня на тази на Виктор Орбан!

Президентът Румен Радев все повече заприличва на унгарския премиер Виктор Орбан, когото унгарците обожават и не искат да сменят за нищо на света вече толкова години. А причината е една единствена – Орбан мисли само за народа и страната си, не го е еня за разпоредбите на ЕС, ако не са подходящи за родината му.

Румен Радев отказва да слугува на чужди интереси

На същия принцип и то отдавна е държавният ни глава Румен Радев. Той отново зае категорична и твърда позиция като заяви, че с „робското мислене“ и „преклонената главица“, която екс премиерът Бойко Борисов имаше към заповедите на Европа, е приключено.

„Казвам го ясно и не искам някой да спекулира по темата. България ще гледа и ще се ръководи първо по своите лични държавни интереси. Няма да изпълнява безропотно чужди команди – било то на ЕС, на САЩ или на Русия.

Затова нека няма нападки, че президентът е руски или западен слуга. И двете не отговарят на истината.

Аз съм „слуга“ на народа си и ще работя единствено в негов интерес. В интерес на родината ни. Това трябваше да се случи много отдавна и ако беше така, днес щяхме да живеем различно“, убеден е Румен Радев.

Той вече показа, че думите му не са празни приказки като отхвърли крайния срок за отпадане на ветото за Северна Македония, наложено от САЩ. Отказа обаче и на Русия, която настояваше войските на НАТО да бъдат изтеглени от територията ни.

„Няма да се поддадем на ултиматуми и натиск. И колкото по-бързо и ясно покажем това на света, толкова по-скоро ще имаме добри резултати и промени за страната ни“, смята Радев.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook