img

Пуснаха от затвора Маринела Арабаджиева: Милионерката вече е под домашен арест в Пловдив, колабирала зад решетките

/
/
/
280 Views

Милионерката Маринела Арабаджиева, която заедно със съпруга си Ветко и малкия си син Вълчо са обвинени за участие в престъпна група, се прибира в Пловдив, научи trg.

Специализираният съд я пусна под домашен арест, който хотелиерката трябва да изтърпява на домашния си адрес в под тепетата заради влошено здравословно състояние.

От екстрадирането й от Барселона до момента съпругата на Ветко Арабаджиев през цялото време била в болницата към затвора заради проблеми с кръвното налягане. Съдът обяви в определението си, че имало дни, в които тя е била с кръвно 70 на 40, като например 28 август, и също така други дни, в които кръвното й стигало до 190 на 100.

Заради това колабирала. Лекарите в затворническата болница казали, че престоят й в ареста е опасен за живота й и тя не трябва да бъде в килията.

По делото при закрити врата беше изслушана съдебно-медицинска експертиза на трима лекари. Съдът посочи в определението си, че обоснованото предположение, че тя е извършила престъплението, за което е обвинена, не е разколебано и може да повлияе на свидетели, излизайки от ареста.

В същото време обаче проблемите й със здравето били изключително сериозни, поради което наложи домашен арест.

На делото присъстваха децата на Маринела Арабаджиева и нейни близки. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния спецсъд. Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов съобщи, че ще протестира определението.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook