img

Психолози с много тъжно откритие за ефекта от отпуската

/
/
/
194 Views

Ваканцията помага на човек да се презареди, но само три дни след подновяването на работата този ефект изчезва, твърдят от Американската психологическа асоциация.

При това без да има значение колко дълго сме били извън офиса.

Специалистите от САЩ са направили проучване сред 1500 служители, които са признали в началото на анкетата, че на работното си място са под постоянен стрес.

68% от запитаните обявили, че след отпуска се връщали на работното си място позитивно настроени, но усещането изчезвало още след първите три дни.

57% признали, че благодарение на почивката нивото на стресираност осезаемо е спаднало, а мотивацията се е повишила. 66% пък обявили, че са се заредили с енергия.

30% били тези, които по време на ваканцията увеличили значително времето, в което се занимавали с хобита и други подобни неща, което ги карало да се чувстват пълноценни.

В същото време обаче всеки пети признал, че въпреки позитивите, не спирал да мисли за стреса, който предстои на работното място. Над 40% били тези, които обявили, че се боят да се върнат в офиса след ваканцията.
Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!