img

Проверете с този тест: Имате ли харизма да бъдете лидер?

/
/
/
566 Views

Харизмата е изключителен дар, специален набор от психоемоционални качества, които позволяват на този, който ги притежава, да влияе на другите, да бъде лидер, да ги увлича след себе си.

Проверете дали сте харизматичен с този надежден тест, разработен от професора по психология от Калифорнийския университет Хауърд Фридман. Този тест измерва качеството „предавател” – дали човек умее добре да предава своите емоции и настроения на другите.

Тестът се състои от 16 твърдения. Оценявайте доколко всяко от тях е най-близо до вашата същност, като поставяте точки от 1 до 9, където 1 е „не, напълно не съвпада с мен”, а 9 – „да, напълно вярно”. Запишете цифрите срещу отговорите, а след това пресметнете общия бал.

1. Когато слушам хубава музика, тялото ми автоматично започва да се поклаща в ритъм.

2. Старая се винаги да се обличам модерно.

3. Когато се смея, всички наоколо чуват.

4. Винаги обръщам внимание на детайлите.

5. Когато говоря по телефона, изразявам чувствата си на висок глас и открито.

6. Винаги съм подготвен.

7. Приятели и познати често ми споделят проблемите си и търсят съвет от мен.

8. Използвам списъци за задачи

9. Работя над нещо, докато не го доведа до съвършенство.

10. Хората казват, че от мен би излязъл добър актьор.

11. Градя планове и ги следвам.

12. Понякога забравям да прибера храната в хладилника.

13. Отлично решавам ребуси и загадки.

14. Хората смятат, че съм по-млад, отколкото съм всъщност.

15. На купони винаги съм в средата на тълпата.

16. Когато говоря с близки хора, често ги докосвам – прегръщам ги, потупвам ги приятелски, слагам ръка на рамото или на коляното им.

РЕЗУЛТАТИ:

От 16 до 37 точки включително: 25% от всички, които попълват този тест, набират точки в този диапазон. Възможно е да сте стеснителни по природа или пък да сте станали такива в резултат на строго възпитание. Или просто не обичате да привличате внимание.

От 38 до 49 точки включително: Повечето хора попадат в тази категория. Вие можете да имате успехи в общуването, но не заради природен чар, а за сметка на вашия интелект и изградени социални навици. Също така можете да използвате невербални техники, но го правите съзнателно, а не инстинктивно, както хората, които са по-харизматични.

От 50 до 60 точки включително: Хората с такъв бал притежават природен магнетизъм. Вие сте екстроверт и роден лидер, макар и да имате врагове в обкръжението си, тъй като се откроявате от тълпата. Понякога се чувствате обременени от вниманието и отговорността за своите последователи.

От 61-72 нагоре: Вие сте сред онези 5% щастливци с такъв висок бал. Вие сте от хората, които огряват само с присъствието си. Умеете да заразявате емоционално хората и едновременно с това да чувствате какво изпитват те.
Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook