img

Просяците станаха капризни и агресивни, гневят се на жълти стотинки

/
/
/
58 Views
loading...

Просяците по столичните улици са станали агресивни и капризни и не искат да приемат оскъдна милостиня, убеди се репортер по време на кратка разходка из центъра на София. Много от по-опитните на улицата категорично отказват жълти стотинки, гледат с презрение, мръщят се или направо ги хвърлят ядосано пред очите на хората, бръкнали в джоба си, за да им помогнат, научи trg.

„Дай по-голяма пара. С това и хляб не мога да си купя”, тросна се възрастен мъж на млада жена, която му даде 30-ина стотинки на дребни монети на „Витошка”. Видимо смутена, дамата извади левче, които бездомникът прибра не особено успокоен.

Просещите мургави малолетни също са станали доста вещи в занаята и настояват за левче и нагоре.

Парцаливите хлапета обсаждат големите хипермаркети и магазини, обикалят и по откритите заведения, където стоят на масите, докато не получат по-едра монета или направо банкнота.

Просяците станаха капризни и агресивни

Мъж и жена възнаградиха дете на около 8-9 години с петолевка, притеснени, че се облизва, докато те похапват торта на сладкарница в центъра на столицата. Двамата дадоха банкнотата, след като момченцето отказа да му поръчат сладкиш и настоя да получи милостинята в брой.

В топлото време и пред моловете е пълно с искащи милостиня. Само най-окаяните, инвалидите и много възрастните приемат и най-дребна монета и благодарят за нея, забеляза репортер на Lupa.bg.

Храна и безалкохолна напитка абсолютно никой не иска, просещите настояват да получат дарението кеш.

lupa.bg

Коментирай чрез Фейсбук
5.0
01

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!