img

Прокуратурата разследва 100 сигнала за изборни нарушения

/
/
/
266 Views

Образувани са 100 разследвания от прокуратурата за престъпления против политическите права на гражданите и престъпления, свързани с изборите. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, научи ТРГ

Данните са към 13 часа.

Повдигнати са обвинения на 25 човека. Общо 75 разследвания са за престъпления против политическите права на гражданите, а 25 са с предмет престъпления, свързани с изборите. Три досъдебни производства са прекратени.

В Прокуратурата на Република България са образувани 1406 прокурорски преписки, от които по 1091 е постановен отказ да се образува досъдебно производство.

Прокуратурите в страната са изпратили по компетентност на други органи 54 преписки, а по останалите 261 се извършва проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Най-много разследвания се провеждат в Софийска градска прокуратура – девет; в плевенската прокуратура те са осем; в Районна прокуратура Варна са пет; в Софийска районна прокуратура и районните прокуратури на Оряхово, Дупница и Бяла Слатина – по четири разследвания.

По-рано стана ясно, че в Централната избирателна комисия вече са постъпили около 40 жалби и сигнали за нарушения на изборния процес.

Говорителят на комисията Александър Андреев обяви, че сред тях има и два сигнала за купуване на гласове. Има и сигнали за агитация и за разпространяване на данни от социологически проучвания от медии, каза Андреев.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook