img

Прокуратурата поиска главата на Марешки! Вижте бруталната му схема за рекет!

/
/
/
462 Views

Веселин Марешки е взел решение да използва свои служители и бизнес партньори, чрез които да постигне монополно положение в търговията с лекарства в България.

Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с искането на прокуратурата за снемане на имунитета на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов, предаде Канал 3.

„Така за района на Стара Загора, Хасково, Кърджали и Пловдив е била определена да отговаря Кристина Таскова. За областите София, Плевен, Ловеч, Враца, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград е бил определен Пламен Христов.

А за останалата част от България – самият господин Марешки“, посочи Арнаудова. Според нея има и още една схема, по която са работили тези хора и тя е свързана с управляваната по това време, собственост на Марешки, фирма „Фармнет“, управлявана от Пламен Христов.

„Това е дистрибуторът на лекарства. Отправяно е било предложение на аптекарите да зареждат от този склад. Направено им е и заплашването, че до тях ще бъдат открити „наказателни аптеки“.

Това обаче, както прокурорите обсъждат, е най-вероятно стъпка към овладяване на съответното дружество“, каза тя.

По думите ѝ след като аптекарите започват да купуват лекарствата от този склад, на практика Марешки е имал възможност да контролира дейността на аптеките им и да знае кога да отправи предложение за прехвърляне на собствеността на аптеките, при което те биха се съгласили да ги продадат на ниска цена.

„Отправяни са били директни заплахи за това, че „ако искаш да излезеш достойно, вземи някой лев, но ми прехвърли аптеката“. Тази схема, според събраните доказателства, е била прилагана в периода от края на 2012 г. до края на 2015 г.“, допълни Арнаудова.

Според нея по това дело предстоят множество още действия, тъй като имаме данни, че не само тези 7 човека, които свидетелстват смело, но и други аптекари са били подложени на този натиск и които вече са прехвърлили собствеността си.

„Очакваме Народното събрание да даде разрешение прокуратурата да продължи разследването, за да възстановим всички факти“, коментира тя.

Източник: Дунавмост

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook