img

Проклятие надвисна над Замъка на Косьо Самоковеца: Ято гарвани грачели зловещо над имота в Боровец

/
/
/
818 Views

Замъкът в Боровец, зад чиито каменни стени в миналото въртеше престъпни сделки Константин Димитров-Косьо Самоковеца, е на пазара за недвижими имоти от няколко месеца, припомня ТРГ.

Но лошата слава на бившия му собственик, в комбинация със страховита легенда, която се разнася от уста на уста из самоковска околия, вледеняват мерака на всеки, който се оглежда за имот на територията на аристократичния зимен курорт.

Масивната постройка, която влиятелният контрабандист приживе ползваше за частна, бе обявена за продан срещу фантастичната за родните стандарти сума от 8 милиона евро. С днешна дата обаче брокерите търсят нов собственик на имението на Самоковеца срещу занижена цена. Замъкът се продава с почти 5 милиона евро по-малко, или срещу 3 300 000 евро. Планинският имот е без аналог в България.

Резиденцията е облицована с естествен камък и е с разгъната застроена площ от 780 кв. м, а парцелът към имота е 4520 квадрата, с голям открит и отопляем басейн. Самоковският ъндърграунд бос навремето е пекъл мръвки на барбекю в отделна постройка от цели 130 квадрата, колкото 4-стаен апартамент. Изграден е и гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други превозни средства.

Проклятие надвисна над Замъка на Косьо Самоковеца

В интериорен план къщата се гордее с уникален дизайнерски проект, който почти не е пипан от времето на Самоковеца.

Стените, таваните и подовете са изцяло покрити с орехово дърво, а мебелите са поръчкови, изцяло от естествено дърво и кожа от най-висок клас. Имотът разполага с 3 огромни спални и 5 бани, в някои от които бидетата и тоалетните чинии са с позлатени елементи.

За средновековната резиденция на Константин Димитров из околията са носят страховити легенди. Паметливи самоковчани разправят, че часове след разстрела му в Амстердам преди 16 години ято от няколко десетки гарвани атакувало Замъка и дни наред пернатите грачели зловещо над имота. Местните приели това за лош знак, тъй като с най-едрия представител на семейство Вранови са свързани множество поверия за проклятия.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook