img

Проговори бизнесменът, заложил капана на подкупния данъчен Любомир Савов (ВИДЕО)

/
/
/
615 Views

Проговори човекът, заради който подкупният данъчен Любомир Савов се озова в ареста с белязани 15 000 лева. Огнян Огнянов, собственик на фирмата „Мегапартс” обаче не пожела да покаже лицето си пред камера.

Трима данъчни започнали ревизия на фирмата му. Според собственика нарушения нямало. Според данъчните –  нарушения имало. Един от проверяващите предложил среща. Шефът на фирмата приел и се подсигурил със записващо устройство.

„Видяхме се само аз и той в личния ми автомобил, питах го дали всичко е наред. Той каза, че всъщност не е точно така, ще трябва да сезира прокуратурата и ДАНС, ако напише акт. Е ще искат от мен „по 15 единици на човек”. Погледнах го и попитах: „45 000 ли?” Той потвърди”, разказа Огнян Огнянов пред Нова телевизия.

Освен че записал разговорите, Огнян подал сигнал и в ГДБОП, те пък организирали акция по залавянето на данъчния, веднага след предаването на парите – първите 15 000. Парите били белязани, а след акцията ръцете на данъчния – Любомир Савов, светели.
„Има две малки петънца на дланите, а като взимаш пари, не ги броиш с дланите си. Има само разпит на свидетел, който е заинтересован от крайния резултат на ревизията”, заяви адвокат Екатерина Димитрова.

Въпреки възраженията на защитата му, данъчният остава в ареста. А подателят на сигнала все още е притеснен. „Много голям интерес засягам аз. Не знам какво ще стане”, заявява Огнянов.

Окончателното решение дали задържаният Любомир Савов да остане в ареста ще вземе Апелативният съд следващата седмица.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook