img

Проф. Кантарджиев разкри какво убива коронавируса в градовете

/
/
/
290 Views

Проф. Кантарджиев разкри какво убива коронавируса в градски условия, научи ТРГ.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев сподели пред „Фокус“ какво елиминира коронавируса в градски условия.

Той за пореден път призова да се избягват събиранията на пейки. Експертът отправи призив най-вече към тези, които са свикнали да се събират за бирата по парков и градинки.

„Бира само пред телевизора“, категоричен е проф. Кантарджиев. Пред „Фокус“ той припомни, че ползването на пейки и други съоръжения в парковете е забранено.

Професорът припомни, че дори на открито не е редно хората да стоят близо един до друг и при водена на разговор дистанцията между тях трябва да е 1,5-2 м, задължително с маски.

Друга важна препоръка на експерта е свързана с излагането на слънчева светлина.

Той е категоричен, че слънцето е най-силният дезинфекциращ фактор в градска среда.

Проф. Тодор Кантарджиев се обърна към българските граждани с призив да спазват научно доказаните мерки и не създават паника, търсейки „под вола теле“.

„Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще“, добави на финал експертът, цитиран от БЛИЦ.

Както вече стана ясно, броят на заразените у нас вече е 1234 души. Днес по време на брифинга ген. Мутафчийски обяви, че се обсъжда облекчаване на мерките за разходка в парка и планината. Но това ще бъде решено от съответните общини.

разкрития

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook