img

Продават скъпо палата на Косьо Самоковеца, ето колко иска за замъка вдовицата му

/
/
/
344 Views

Тузарският палат на застреляния в Амстердам през декември 2003 г. наркобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца в зимния курорт Боровец се продава от вдовицата Ангелинка, научи trg.

Скъпарския имот, имитиращ замък, бе построен приживе от влиятелния контрабандист и търговец на дрога, който бе устроил имението като личната си резиденция. Триетажната сграда е строена изцяло от естествен камък, покривът е меден, а подовете и мебелите в имението са от орехово дърво. Цената на имота, искана от вдовицата Ангелинка, е 8 милиона лева.

Продават скъпо палата на Косьо Самоковеца

Величественото имение на Самоковеца на Боровец пустее от години и вече е сложено на тезгяха

Константин Димитров – Косьо Самоковеца бе зрелищно разстрелян от наемен убиец от Холандия на площад „Дам“ в Амстердам, на излизане от бутик за бижута с любовницата му Цеци Красимирова. Тогава наетия килър Ервин Векер му пусна няколко куршума в главата. Единия от патроните рикошира и рани в лицето Цеци Красимирова, която претърпя множество операции. Убиецът на Самоковеца бе осъден на 15 години затвор, но разследването така и не устаноми кой е поръчителя. Бе доказано обаче, че холандския наемник Векер е идвал няколко пъти в България и се е срещал със сливенския гангстер Йосиф Йосифов, както и с босове от групировката СИК, родом от Смолян.

Малко след смъртта на Косьо Самоковеца вдовицата Ангелинка роди синът му. Почернената дама води серия от съдебни дела с държавата за тузарски имоти в София и Лондон, както и за замъка в Боровец, които спечели.

Продават скъпо палата на Косьо Самоковеца

Ангелинка Димитрова, вдовица на Косьо Самоковеца, търси 8 милиона лева за помпозния замък в курорта Боровец край Самоков

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook