img

Продадоха за много пари легендарна снимка на Хитлер, на която целува внуче на еврейка

/
/
/
224 Views

Снимка, която показва, че Хитлер целува дете, чиято баба е еврейка, бе продадена за 11 520 долара на търг, съобщава АП. Черно-бялата снимка е направена от Хайнрих Хофман и е подписана от Хитлер с тъмносиньо мастило. На нея се вижда, че Хитлер се е усмихнал, докато целува Роза Бернил Нинау в своята планинска резиденция през 1933 г.

Фотографията била използвана като пропаганда по времето, когато нацисткият лидер бил представен пред света като благ човек.

Снимката бе продадена на търг на аукционна къща „Александър хисторикъл окшънс” в Чесапийк сити, Мериленд.

От тръжната къща поясниха, че изследване показало, че Хитлер решил да пренебрегне еврейския произход на момиченцето. То било 6-годишно, когато била направена снимката, и умряло от полиомиелит през 1943 г.

Най-интересното е, че с момиченцето са родени на една и съща дата – 20 април.

Историята на малката Бернил е трогателна. Германският офицер в оставка Бернар Нинау очаквал раждането на рожбата си, но когато жена му била в седмия месец той починал. На бял свят се появило момиченце с лице на ангел. Кръстили я Бернил в чест на баща ѝ. Второто ѝ име, с което всички я наричали галено, е Роза.

Дядото на Берни бил преподавател в католическо училище. Баба ѝ Ида била еврейка и не сменила вярата си дори и заради мъжа си. Майката на Бернардин разбирала добре, че трябва да крие произхода си. Тя разбрала, че в Баварските Алпи се намира вилата на фюрера, където той обичал да приема деца от народа и да им устройва почерпки. Майката сметнала, че ако Хитлер види ангелското лице на дъщеря ѝ и разбере, че е родена на същата дата като него, спасението ѝ е гарантирано.

Двамата се срещнали на 44-ия рожден ден на фюрера. Той се влюбил в нейния образ, въплъщаващ идеала му за арийска красота и здраве. По-късно поканил детето и майката в дома си, където ги почерпил сладкиши и обсипал Берни с подаръци.

Между Хитлер и Берни се появило смайващо чувство на привързаност и загриженост. Фотографът на фюрера им направил десетки снимки, на които двамата пият чай, той ѝ подарява кукла, а тя го прегръща в знак на благодарност.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!