img

Пробвах какво ли не, но тази народна рецепта ме отърва от проблемите с щитовидната жлеза!

/
/
/
1671 Views

Щитовидната жлеза е изключително важна, но за съжаление често пренебрегвана от нас, до момента в който нямаме сериозен проблем със здравето.

Щитовидната жлеза е един от най-уязвимите органи на нашата ендокринна система. Тя се влияе от голям брой фактори. За съжаление не можем да направим нищо с някои от тях. Например, трудно можем да предотвратим вредното въздействие на замърсената околна среда върху нашето здраве. Можем само да се опитаме да смекчим последиците.

Въпреки, че някои фактори са контролируеми. Например, високото ниво на стрес силно влияе върху здравето на щитовидната жлеза. Опитайте се да намалите броя на източниците на безредици и стрес в живота ви. Защо здравето на щитовидната жлеза е толкова важно за тялото ви?

Факт е, че щитовидната жлеза секретира хормони, които са отговорни за регулирането на метаболизма и клетъчния растеж в организма.

Например, често се случва много хора да страдат заради пълнотата си, не защото ядат много, а защото имат болна щитовидна жлеза. Как работи? Щитовидната жлеза отделя хормони, които помагат за преработване на калории от храна до енергия за препитание, научи „ТРГ“.

Ако подозирате, че имате проблеми с щитовидната жлеза , незабавно отидете при лекар и направете всички необходими проверки и тестове.

Ползите от елда за щитовидната жкеза

Елдата има набор от уникални характеристики и полезни вещества. Бидейки богата на минерали, тя е и ненадминат източник на желязо, цинк и селен . В елдата има много аминокиселини, особено лизин, треонин и триптофан. Именно тези аминокиселини в комбинация с йод освобождават хормоните, необходими за здравословен метаболизъм. Без тях метаболизмът се нарушава и се появяват симптоми като пълнота, тревожност, суха кожа и депресия.

Използването на елда за тялото отдавна е доказано, тъй като, като такъв набор от полезни вещества, е също вкусна и гъвкава закуска за хора от всяка възраст.

Рецептата, която искаме да споделим с вас, съчетава елда и още няколко неща, които са от съществено значение за здравето на ендокринната система.

СЪСТАВКИ

1 супена лъжица елда
1 супена лъжица орехи
1 супена лъжица мед
стафиди и сушени кайсии

ПОДГОТОВКА

Чаша елда се смила в кафемелачка до гладкост. Начукайте орехите. Смесете всички съставки внимателно и поставете буркана в хладилника.

Взимайте по 1 супена лъжица три пъти дневно преди хранене. По желание могат да се добавят стафиди и сушени кайсии. Те ще бъдат особено полезни за предотвратяване на заболявания на сърдечно-съдовата система.

С тази смес ще нормализирате метаболизма и оформите фигурата, която желаете. В допълнение, мед в състава на рецептата ще ви помогне да се справите със стреса и да подобрите работата си. Орехите също имат мощни противовъзпалителни свойства, както и намаляват риска от рак на гърдата.

Не забравяйте да опитате тази рецепта и да посъветвате семейството си да я пробва, защото дълголетието и благосъстоянието зависят от състоянието на щитовидната жлеза!

Източник: Джи зона

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook