img

Приключи разследването срещу крипто фараонката Ружа Игнатова в Швеция – ето как се произнесоха властите за издирваната от ФБР българка

/
/
/
339 Views

Ружа Игнатова, основателката на измамническата криптовалута „OneCoin“, е била оневинена в Швеция, където оглавяваната от нея финансова организация бе на мушката на местните власти, научи trg.

Както е извество, в момента братът на Ружа, Константин Игнатов е в американски затвор, след като го погна ФБР. Младият баровец е с повдигнато обвинения от Американската прокуратура за създаване и ръководене на пирамидална схема за продажба на измамническа криптовалута по цял свят.

Една от страните, в които е действала фирмата, е Швеция, където обаче вече тя е чиста пред закона. Според официалното съобщение от пресслужбата на „OneCoin“, управата на шведската комисия по хазарта е информирала представителите на компанията, че няма повече процедури по подозрения срещу фирмата. Проверката на дейността й е докладвана на полицията от комисията по хазарта заради съмнения, че нарушава закона, още преди три години, пише ежедневник.

„След като проучват подробно дейността на компанията, разследващите установяват, че действията на фирмата не противоречат на правните норми. В резултат на това разследванията срещу „OneCoin“ са прекратявани на два пъти – на 6 февруари 2017 и на 16 януари 2018 г.“, пише в съобщението на дружеството.

В него се уточнява още, че е последвала още една проверка и по нея разследването е прекратено през май 2019 г. В изложението на пресслужбата е отбелязано, че шведският закон за хазарта съответства на нормите на ЕС и затова решението на властите там би трябвало да е валидно за цяла Европа.

„Търсенето на справедливост обикновено е дълъг и неприятен процес, но накрая истината винаги надделява. Компанията е обнадеждена, че подобно нещо ще се случи и в Америка и това е въпрос на време“, пише в съобщението на фирмата.

Към този момент от Ружа Игнатова няма и следа, но брат й под ключ в затвора в Ню Йорк. Финансовият играч поиска от съда да го пусне под домашен арест. Той заяви, че е готов да внесе в брой 10 млн. долара, както и свои лични вещи, всичко на обща стойност 20 милиона, за да излезе от затвора. Освен това Игнатов предложи да му бъде поставена GPS-гривна за проследяване, както и да плаща за 24-часова въоръжена охрана пред жилището, в което ще бъде по домашен арест. Съдът отхвърли молбата на Игнатов.

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook