img

Приеха в болница знаково лице на БНТ!

/
/
/
522 Views

Журналистът от култовите тв предавания „Всяка неделя“ и „Панорама“ Димитри Иванов е бил приет в столичната болница „Св. Наум“ с инсулт. От здравното заведение съобщиха, че той вече се възстановява.

Приеха в болница знаково лице на БНТ!

Джимо, както го наричат приятелите му, е роден на 1 януари 1932 г. в Асеновград. Дълги години работи в БТА. След това представя новините в предаването на БНТ „Всяка неделя“. Сред водещите на седмичното обзорно политическо предаване „Панорама“. След 1989 г., заедно с Тома Томов води седмичното предаване „Наблюдател“. Прави много интервюта със световноизвестни политици, писатели и журналисти.

Сега е колумнист във в-к „Сега“, където рубриката му е на границата между художествената литература и публицистиката. Анализите му са изпълнени с лични спомени за събития и хора.

„Стара планина“ за „изключителни заслуги в областта на журналистиката и по повод 70 години от рождението“. В края на 2004 г. получава наградата „Черноризец Храбър“ за цялостно творчество. През юни 2008 г. на фестивала Mediamix’08 в Албена получава награда за цялостен принос в медиите.

Димитри Иванов е превел от английски език много творби на американски писатели. Автор е на предговори и послеслови към романи, повести и сборници с разкази.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook