img

През 1939 г. тя заключи парижкия си апартамент за света. Едва след смъртта ѝ жилището разкри тайната си (Снимки):

/
/
/
1286 Views

Понякога времето разгадава и най-големите мистерии. Такъв е случаят с това старо жилище, изоставено от собственичката си по време на Втората световна война, видя ТРГ.

От 1939 година в този апартамент, който се намира в центъра на Париж , не е стъпвал човешки крак.
Един ден собственичката му го заключила и изчезнала. А когато след 70 години вратата му отново е отворена, всички ахнали.

Зад стените му се криел уникален интериор и изключително редки предмети на изкуството на стойност няколко милиона долара. 23-годишната навремето обитателка на жилището, мадам де Флориан, била принудена да напусне луксозното си жилище в центъра на френската столица. Времето съвпада с началото на Втората световна война и може би изборът й се е дължал на новината, че немските войници настъпвали към Париж.

Вероятно, тласкана от обстоятелствата, младата жена напуснала града много бързо, тъй като е събрала само неща от първа необходимост, оставяйки в апартамента много от личните си вещи и ценни предмети. Тя заключила жилището и се отправила на юг в търсене на по-безопасно място.

Въпреки че била далеч от дома си, тя продължавала да плаща наема на апартамента, но така и не се върнала обратно в Париж. През 2010 година тя починала на 91-годишна възраст.

Едва след кончината й нейните наследници разбрали, че някога тя е държала луксозното жилище. Те наели специалист от аукционна къща, който да оцени имуществото зад стените на апартамента. Все пак вътре имало доста стари мебели, картини, книги и други интересни вещи, от които близките й се надявали да изкарат пари.

Отчитайки факта, че апартаментът стои заключен дълго време, специалистът и екипът му били много развълнувани. А когато ключът отключил вратата и всички заедно влезели в него, направо останали без дъх. Всичко наоколо буквално било замръзнало и те изведнъж се пренесли в 1939 година. Въздухът бил прашен и навсякъде имало паяжини.

Мебелите от началото на 1900 година били истинско съкровище. Столовата била снабдена с всичко необходимо.

стар апартамент

Картините били свалени от стените, сякаш стопанката е смялата да си ги вземе по-късно.

На старинната тоалетка били разположени личните й вещи – четки, шишенца с парфюми, козметика, различни кутии и будилник. Всичко изглеждало така, сякаш домакинята е излязла преди малко и съвсем скоро ще се върне.

изоставен апартамент в Париж

От един от ъглите надничали голям плюшен Мики Маус и прасенце.

предмети в изоставен дом

Но една вещ успяла на момента да грабне вниманието на хората от аукционната къща – картина, на която била изобразена дама в розов тоалет. По-нататъшните изследвания показали, че на платното е предишната собственичка на жилището и баба на мадам де Флориан – Марта де Флориан.

стара картина

Марта де Флориан била известна френска актриса и светска лъвица през 1880-те.

Тя водела лъскав живот и имала множество известни ухажори, включително художници, няколко министър-председатели и президенти на Франция. Намерени са и много любовни писма, включително и от художника Джовани  Болдини, което обяснявало и причината той да й направи портрета.

портрет на мъж

Картината е нарисувана през 1888 година, когато Марта била на 24 години.

След откриването й тя е продадена на търг за 3,4 млн. долара.  

Наследниците на мадам де Флориан предполагат защо младата жена е напуснала по спешност жилището си. Но остават много въпроси като този какво й е попречило да се върне отново в него и защо е продължила да плаща наема цели 70 години, пазейки в тайна жилището. о всяка вероятност тези въпроси никога няма да намерят отговора си. Остава само да се възхищаваме от недокоснатите от времето потресаващи находки!

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook