img

Претърсиха къщата на Наим Сюлейманоглу, откриха нещо зловещо СНИМКИ

/
/
/
769 Views

Претърсиха къщата на легендарния Наим Сюлейманоглу в истанбулския квартал „Буюкчекмедже“, но вместо издирваните медали на шампиона, вътре бяха открити скелети на птици и перушина, научи ТРГ

Решението за влизането в дома в покойния Сюлейманоглу е на съда, който разглежда жалбата на дъщерите му. Сезин и Есин Сюлейманоглу твърдят, че са изчезнали 13 медала, сред които и трите златни олимпийски, и обвиняват авторите на филма за баща им.

„Голямото издирване на медалите“ не даде резултат, но вещото лице и съдебният състав констатирали, че „купите и подаръците на легендарния щангист са разпилени на пода, а лекият автомобил отвън – оставен без гуми“.

Касата била отворена, а съдържанието й – изчезнало.

Както вече 24rodopi.com писа, липсват трите златни олимпийски медала на легендарния тежкоатлет. Това твърдят дъщерите на родения в момчилградското село Птичар щангист Сезин и Есин в искова молба до съда в Истанбул.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир заяви, че на 3 октомври е било извършено претърсване от съдебен екип в жилището, което Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската дъщеря на Наим, Секаи Мори, и експерти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, но медалите не били открити.

„Жилището на Наим намерихме в крайно запуснат вид, много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите сигнализираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, но тя беше празна“, каза пред турски медии Азиз Демир.

По думите му, ще бъде повдигнат иск пред прокуратурата срещу лица, за които се смята, че имат ключове от апартамента.

„Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на покойния. След това тя замина за България и научихме, че някои от приятелите на покойния щангист притежавали ключове от апартамента, че са влизали и излизали. Прозорците на апартамента бяха оставени отворени“, каза адвокатът.

„Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този унизителен за паметта му начин, те трябва да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна сбирка, а не да обикалят по разни продукции“, допълни Азиз Демир.

„Наистина и аз се разстроих много, за жалост в къщата имаше многобройни скелети на птици. Прозорците са били оставени отворени, къщата е занемарена, особено купите и много подаръци са захвърлени на пода, много тъжна картина.

Претърсиха къщата на Наим Сюлейманоглу

Наим с дъщерите си и кадър от филма – майката и сина-шампион

Причината е, че ключовете не ни се предоставят и семейството не може да окаже нужната грижа. Адвокатът на японската му дъщеря също беше там, той също се разстрои, но не знам отношението им по темата. Сейфът беше отворен, за съжаление беше празен, тъй като ключът беше на него.

Жалко е, че европейските и олимпийски медали на обичан от цяла Турция и цял свят спортист, обикалят от ръка на ръка, част от тях се използват и по студията. Вярвам, че тези медали трябва да бъдат иззети от държавата и изложени в музей“, твърди адвокатът.

Дъщерите на Наим настояват и съдът да спре филма. Те обвиняват и брата на Наим – Мухаррем Сюлейманоглу. „Целта на филма е несправедлива печалба. Някои от проблемите в живота на баща ни, които трябва да се пазят в тайна, ще бъдат разкрити“, твърдят двете дъщери на Наим. Разкриването на тези факти щяло да се отрази негативно върху реномето на двете му дъщери в обществото в бъдеще, твърдят адвокатите им.

В съдебния иск се твърди, че дъщерите Сезин и Есин са научили от вестниците, че животът на баща им ще бъде запечатан на филмова лента. В иска още пише: „Ищците научиха, че филмът ще бъде показван по кината на страната и че само Мухаррем Сюлейманоглу ще получи хонорар. Има слухове, че ако филмът е с висок рейтинг, двете дъщери на починалия Наим Сюлейманоглу ще получат апартаменти“.

В изнесените нови данни става ясно, че сестрите Сюлейманоглу се обърнали към съда, след като установили липсата на медали на Наим от европейски и световни първенства.

„Братът на щангиста – Мухаррем Сюлейманоглу, е казал, че златните медали от олимпиадата в Сеул през 1988 г., олимпиадата в Барселона през 1992 г. и олимпиадата в Атланта през 1996 г. от девет години са у него.

Той е казал пред съда, че тези три медала все още са в продуцентската компания, че медалите са използвани за снимките и че все още заснемането на филма продължава“, твърди адвокатът на сестрите Азиз Демир. Както вече 24rodopi.com писа, Сезин и Есин Сюлейманоглу не са давали разрешение медалите да бъдат използвани или показвани във филма.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook