img

Позор: Вижте в какво превърнаха дома на великия Георги Парцалев! (още подробности)

/
/
/
815 Views

Домът на големия Георги Парцалев заприлича на зандан, видя ТРГ!

Вместо да бъде музей, домът на великия Георги Парцалев в столицата се използва за бизнес цели, алармират възмутени артисти. Отскоро апартаментът на легендарния комик бил превърнат в място за нетипични забавления, наподобяващо затвор.

Всички мераклии да се впуснат в приключението, известно по цял свят като ескейпрум, което се превежда от английски като „стая за бягство“, били заключвани в помещенията, в които някога Парцалев събирал артелита на България.

И след поредица от загадки трябвало да намерят начин да излязат от къщата. Който го направел за най-кратко време, печелел, пише „Ретро“.

Този вид атракция от години е хит в цял свят, а неотдавна навлезе и у нас. През апартамента на Парцалев, който някогашните му съседи наричат „доброволен затвор“, са минали вече над 7000 души от България и чужбина.

Жилището на пъпа на София, в което легендата живя 11 години, събирало основно млади хора, като много от тях изобщо не знаели кой е той, въпреки че някои от вещите му продължавали да бъдат част от интериора.

Преди да се впуснат в приключението, участниците виждали неговата камина, под която царствено висял портретът му.

Над входната врата стоял надписът: „Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората да се смеят на глупости“, а веднага след него била позиционирана и закачалката, която някога актьорът е ползвал.

Дори старите полилеи създавали впечатление за присъствието на легендарния комик. Малкото антре било помещението, което можело да се види от всеки гост на апартамента. А спалнята, кухнята и една от неговите стаи били достъпни само за играчите, които си заплащали.

Помещенията в апартамента на екранния чичо Манчо нямали нищо общо с вида, в който ги поддържал някога той. Навсякъде имало вече лазерни светлини, черни завеси, страховити звуци, сандъци, невидими прегради и други зловещи декори.

Желязната синя врата на малката уличка близо до Борисовата градина не се отваряла само с едно позвъняване. В един момент се открехвала сама, сякаш я движел духът на Парцалев, който, ако беше жив, щеше да гони 93 години.

Новите стопани на дома му имали апетит и към апартамента на също покойния Бате Николай, който имаше имот в същата сграда.

Източник: www.kliuki.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook