img

Помните ли Жоро Милионера, който открадна милион и половина от инкасо автомобил? Вижте къде е скрил парите!

/
/
/
939 Views

37-годишният Георги Енев, заслужил прякора си Жоро Милионера, който на 22 юни 2012 година задигна от поверения му инкасо автомобил точно 1 470 000 лева, се кани да излезе от затвора догодина, твърди „Уикенд”.

През 2018 г. изтича половината от 12-годишната присъда на тариката и Милионера бил категоричен, че ще подаде молба за предсрочно освобождаване.

Надзиратели в пловдивския затвор вече разкриха, че Георги Енев никога не е влизал в пререкания с никого зад решетките и активно работи, затова 2 дни му се смятат за 3 от присъдата. Това означава, че вместо 12, обирджията ще търка наровете 8 години. Пет от тях вече минаха и затова има право да поиска предсрочно свобода заради добро поведение.

Дори номерът да не мине, най-късно след 3 години Енев ще може да си харчи парите като свободен гражданин на света. Големият въпрос обаче – къде са парите, остава. Разследващите така и не успяха да изкопчат от пловдивчанина къде е скрил пачките. Най-спекулативната версия гласи, че кайметата са закопани в Гърция.

Изнасянето на чувал с пари през границата обаче е възможно само с рамото на съучастник. Ченгетата не се съмняват, че Жоро Милионера е имал помагач, но така и не успяха да го разкрият.

Според криминалистите тарикатът, който 14 дни след обира бе в неизвестност, до последно е бил с авера си. Едва когато се убедил, че пачките са на сигурно място, се предал на властите.

Има две версии за това как мангизите са изкарани от България. Единият е, че това е станало през зелена граница, а вторият – че са превозени с кола в съседна Гърция.

На КПП-то, което е вътрешна граница за ЕС, пътуващите показват само лична карта и не подлежат на проверка, така че е напълно възможно това да е пътят на парите. Който и от двата варианта да е верен, ченгетата са убедени, че 1.5 млн. лева са закопани в някоя гръцка нива покрай браздата.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook