img

Полиция нахлу в болница на доктор-милионер

/
/
/
342 Views

Полицаи от Пазарджик нахлуха в болница на лекаря-милионер д-р Михаил Тиков в Пещера, научи ТРГ.  Органите на реда ще проверяват редица злоупотреби в МБАЛ „Димитър Ранев”, описани в сигнал на бившия омбудсман Мая Манолова до прокуратурата.

„Материалите са в Областната дирекция на МВР в Пазарджик. До три месеца трябва да се извърши проверка по тях. След това ще се определи наблюдаващия прокурор, който ще се заеме със случая”, обясниха пред Lupa.bg от Окръжната прокуратура в областния град.

Полиция нахлу в болница

Вече са разпитани хора за далаверите, извършвани в пещерската болница. Една от врътките е, че често се използват имената на роднини на работещите в лечебното заведение, за да се вземат пари по клинични пътеки. „Случвало ни се е да приемаме пациент с лека травма на ръка и да усвоим клинична пътека за пластика на сухожилие, която е над 1000 лева”, разкриха пред Lupa.bg преди дни здравни работници.

По техните думи персоналът на болницата е малоброен, затова дори собственикът д-р Тиков до преди две години се водил на график в Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Ортопедията. Д-р Георги Гуглев, който е 80-годишен, официално работил в лечебното заведение, но негови колеги изобщо не са го виждали.

Д-р Лазаров пък се вясвал в болницата, само когато имал планирани операции. Понякога го замествал д-р Христов, който нямал договор с болницата и който работил от негово име. А самото Отделението по анестезиология реално не съществувало, водело се само на документи. На хартия било записано, че има 4 легла, а на практика само 2, които не се използвали.

Всички тези твърдения са влезли в сигнала на Мая Манолова. С тях е запознат и здравният министър Кирил Ананиев.

Чрез регистрираната в Пазарджик „Булфарма“ Михаил Тиков е собственик на най-голямата като приходи верига болници в София („Софиямед“), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Макар и в по-скромни размери, фамилията има хотелиерски бизнес, като притежава два хотела под бранда „Хеброс“ – в Пазарджик и Батак, а през 2017-а придоби и столичния „Силвър хотел“, който се намира до зоопарка.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook