img

Полицаите в Разград се разбунтуваха заради бюлетините

/
/
/
338 Views

С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000 служители на МВР, научи ТРГ. Полицаите в Разград обаче настояват да отпадне ангажимента им да охраняват бюлетините за времето от транспортирането им в общините до изборния ден. Мотивите им са, че едноседмичният период е дълъг, а има недостиг на кадри.

Служителите на реда са ангажирани да пазят цяла седмица бюлетините в седемте общини в Разград. За денонощната им охрана отговарят по трима полицаи на смяна.

„По разчетите, които са направени 35 човека ще бъдат ангажирани само и единствено с охрана на тези бюлетини и реално през този период от време не са ефективни и не изпълняват основната си част от задълженията”, обясни пред БНТ Комисар Божидар Божков – началник на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Разград.

Според комисар Божков, тъй като изборните материали се съхраняват в специални помещения в общинските администрации, няма нужда от полицейска охрана.

„Самата сграда се охранява от служител в общината, самото място се охранява с решетки и със сигнално-охранителни техники”, каза комисар Божков.

Комисар Божидар Божков предлага изборните материали да са под надзора само на сигнално-охранителната техника. Вече е получил уверение от представител на Централната избирателна комисия, че идеята му ще бъде обсъдена за следващия вот.

А общинската избирателна комисия вече е създала необходимата организация за гласуване.

„Ще имаме разположени 5 компютъра с 5-ма оператори, които ще извършват непрекъснато сканиране с 3 резервни компютъра и 3-ма оператори, които ако се наложи ще бъдат включени за по-експедитивното обработване на протоколите”, обясни Ралица Цветанова – председател на ОИК – Разград.

Доставените бюлетини в Разград са близо 300 000 заедно с резервните.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook