img

Покъртително: Син разказва за баща си, издъхнал от COVID-19

/
/
/
559 Views

Син разказва за баща си, научи ТРГ.

„Беше жив, жизнерадостен, работлив, неспокоен и непримирим човек – бивш активен спортист и офицер от запаса“, така в социалните мрежи Петър Миланов описва починалия си баща.

88-годишният мъж издъхна от коронавирус във видинската болница.

„Днес е тъжен ден за нас! След 22 дни тежка борба, нашият баща на 88 г., който бе заразен с корона вирус в болницата във Видин, най-после вчера даде два последователни отрицателни PCR-теста и надви заразата, пише блиц.

Но, за съжаление – днес сутринта сърцето му не издържа и той отлетя на небето. Господ го спаси от мъките и го прибра при себе си. Мир на душата му!

Благодарим на докторите и медицинския персонал от екипите на д-р Вилхелм Елисеев и д-р Лъчезар Блажев в отделението Реанимация-2 на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин, които положиха :неимоверни усилия да спасят живота на нашия татко.

Благодарим и на всички близки и приятели, които бяха с нас – в мъките и кошмарите, които нашето семейство изживя през последния месец и половина.

Погребението ще се състои на 10.05.2020 г.(неделя) от 14:00 ч. на старите гробища във Видин.“

Междувременно става ясно, че военни започнаха дезинфекция на видинската областна болница. Лечебното заведение е най-голямото огнище на коронавирус в областта.

Заразените медици вече са 43-ма. Това са 12% от работещите в болницата. Най-много носители на вируса има в отделението по неврология – 50%.

Според областния управител на Видин, най-вероятно, от болницата е тръгнала и заразата в домовете за възрастни в Кула, в Гара Орешец, както и в Центъра за деца с умствени увреждания.

марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook