img

Подозрителен факт изплува от Търговския регистър за фирмата, притежаваща камиона-убиец

/
/
/
276 Views

Какъв е редът за регистрация на фирми от други държави у нас – ето какво показа проверка, във връзка с трагичния инцидент във Великобритания, научи ТРГ. Оказа се, че това никак не е трудно. Понякога собственикът дори не идва в страната ни, а ползва упълномощени лица.

Навярно случаят с ирландската фирма „Утрешни движения днес“, която е собственик на камиона в Есекс, е точно такъв.

Справка в Търговския регистър показва, че след регистрацията на ирландската фирма „Утрешни движения днес“ във Варна, няма данни за извършвана дейност през 2018 г. Информация за тази година ще има през 2020 г. Собственичката Джоана Махер няма други фирми у нас. Най-вероятно тя никога не е идвала в България.

Адвокат Панайот Панайотов коментира: „Абсолютно всичко може да стане по пълномощия. Тя може да не знае къде е България на картата. Тя може да се свърже с адвокатска кантора, може да ги подпише и в някакво дипломатическо представителство наше.

Всичко може да стане онлайн. При регистрацията на фирмата се изисква единствено управителят да представи нотариално заверено съгласие.“

България е популярна в Европа със своето либерално законодателство при регистрацията на фирми, а правилата са еднакви за българи и чужденци.

Страната ни привлича чуждестранните фирми и с най-ниския корпоративен данък в Европа. Регистрацията на дейност отнема само няколко дни, а необходимият капитал е 1 евро.джоана махер

На адреса, на който е регистрирана ирландската фирма във Варна, има и други фирми. Една от тях също се занимава с транспортна и логистична дейност и е собственост на чужд гражданин.

Според адвокат Панайотов, това е масова практика и се прави с цел дружествата да имат адрес за кореспонденция.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook