img

Писмо от 1982 г.: Мария, ще има печено прасе за Жигули

/
/
/
569 Views

На уникално писмо, написано през далечната 1982 г., се натъкна художникът и есеист Антон Стайков, който го публикува в социалната мрежа Фейсбук, видя trg.

Част от писмото за „Жигула“ по втория начин, писано през 1982 г.

Писмо от 1982

Имената са сменени, правописът е запазен

“Село Сливата, 1982 г.

Здравейте, мило семейство

Може би ще се очудите как съм се сетил да пиша, може би ще ви създам малко грижа, но това не е наложително. Мария, обръщам се към тебе тъй като сте гoворили с Гошо (сина) че можеш да го уредиш да вземе кола без да чака ако имаш тая възможност да издействаш ще има едно печено прасе или агне за нашa сметка, почнали сме годеж без кола мерекландисали са се искаха да вземат на старо но се отказаха ще почакаме ако не можеш да уредиш нещо ще видим какво ще правим.

Мераклия е за (Жигули) па им се не чака 5-6 години, та ако имаш някаква възможност и уредиш нещо обади ни се ще почакаме един месец зa отговор. Вярвам, понеже разбрах от писмото ти че си много заангажирана с семейни и обществени въпроси, а и ас ти създавам излишни главоболия, но пак казвам ако вие преко силите обадете се с два реда че не може, ако ли ви се одаде да я свършите тая работа ще се реваншираме.

Ако питаш за нас добре сме. Почна пролетта и посадихме лука де се вика хванахме се за земята, открива се работа селска агнета прасета телета магарета биволици и всички днеска гледат че пада работа, като гледаме да не закъснеем и за стопанството.

Поздрави

Гена

Ако има жигули по 6100 и може да стане нещо обадете.”

lupa

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook