img

Педофилът в Сливен давал по 30 лв. на ромите, за да пипа децата им

/
/
/
346 Views

Британският пастор-педофил Даниел Хъл е плащал по 20-30 лева дневно на родителите на децата от сливенския квартал „Надежда“, които са прекарвали много време в компанията му, твърдят близки до разследването, научи ТРГ.

Освен това осъденият за педофилия на Острова снимал децата и е публикувал видеата с тях в тайни чат стаи в интернет. Докато задоволявал нагона си с малолетните момченца, той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, представяйки се за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

От МВР обаче влезли в дирите му и от два месеца следели дейността му в нета, за да се стигне до вчерашната сутрин, когато в 6 часа, униформените нахлули и задържали Хъл.

В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета. Децата са отведени незабавно в полицията в Сливен и с тях е започната работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи.

В хода на проверката – от жилището и личния му автомобил са иззети компютър, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление, уточниха от вътрешното министерство.

Англичанинът е отведен в полицията в Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, очаква се днес съда да гледа искането за постоянното му задържане.

От прокуратурата съобщиха, че 44-годишният извратеняк е обвинен за това, че на неустановени дати, през периода януари 2019 г. до 11.09.2019 г. в гр. Сливен, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на повече от две малолетни лица – четири момчета, всички от града.

Даниел Хъл се е укривал на два пъти от правосъдието на Острова. И двата пъти е бягал в България, където кръщавал деца, въпреки че има забрана за общуване с малолетни.

Срещу него са били издадени две европейски заповеди за арест. Първата е от края на 2016 г. Британските власти са съобщили, че издирват английския гражданин, тъй като не се явил на съдебния процес срещу него по обвинения за сексуална експлоатация на деца и детска порнография и за компютърни престъпления.

Бил е пуснат под гаранция по време на процеса, която той нарушил и се укрил в България. С решение на Окръжния съд в Сливен пасторът е издирен, установен и задържан по време на проповед в сливенското село Самуилово. През ноември 2016 г. е бил екстрадиран в родината си.

След като излежал присъдата си там, той отново се появил в България. През 2018 г. пак била издадена европейска заповед за арест. Този път Великобритания издирвала поданика си за това, че е нарушил местните закони, като не е регистрирал в 3-дневен срок адреса на местоживеене и личните си данни. Тогава съдът не е превел в изпълнение европейската заповед, тъй като по българското законодателство престъплението, за което е бил издирван от Великобритания, не е престъпление, нито е нарушение на българските закони.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook