img

Пазете се! Хладилникът причинява болести, дори смърт!

/
/
/
1070 Views

46 домашни хладилника били наблюдавани в течение на една седмица за температурни показатели. В 90 % от случаите температурата в тях била над 5 градуса по Целзий. Изследователите заложили в хладилниците щамове на бактерията листерия (Listeria monocytogenes) и установили, че при температура от 7,5 градуса бактерията се размножава хилядократно по-бързо, съобжава БНР.

Листерията предизвиква заболявания, чиито симптоми са сходни с тези на грипа и могат да предизвикат хранителни отравяния, предупреждава ръководителката на проекта Хелън Евънс от кардифския университет.

Тези заболявания могат да завършат със смърт, особено за хора с отслабена имунна система – бременни жени, раково болни, деца и хора в напреднала възраст.

Учените от Великобритания предупреждават, че домашните хладилници са опасни за здравето и живота на хората, пише Vladtime, като се позовава на изследване, проведено от експерти на BBC One’s Rip Off Britain.

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

1 Коментари

  1. Всичко, което е за „улеснение“ и „удобство“ е вредно!!! Бог е дал правилата за живота, който ни е дал във Своето Слово!

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook