img

Пътят на хазарта – от казиното до затвора! Тъжната изповед на един комарджия

/
/
/
1883 Views

За пръв път опитах в далечната 92 година, бях на 17. Съседа отвори бар и постави ротативка.

От тогава, като изключим последните 2 години, не съм спирал. Проигравах всичко мое и на родителите ми. Стигна се дотам да не могат да ме търпят у дома и напуснах. На външен вид никак не изглеждам зле и бързо се ожених за много богата и влиятелна жена.

Парите не бяха проблем, но аз не спирах. Вземах големи заеми, научих се да лъжа, но дойде времето, в което никой вече не ми вярваше. Просто всички знаеха, че аз съм непоправим комарджия. Разведох се и заживях сам, в обкръжение от лъжци, измамници и крадци. Такива са повечето комарджии. Знаех, че не това е моята среда, не ми беше хубаво сред такива хора, но пък ми бе хубаво да играя. Мой приятел, много свястно момче се самоуби, и това не ме спря.

Натрупах огромни заеми. Продадох кола, която не бе моя, забърках се в кражби измами и накрая ме вкараха в затвора.

Родителите ми, с цената на много лишения, успяха да ме измъкнат от там. Излязох и пак продължих да играя. Дойде времето когато имах задължения към всички известни мутри в града и тогава напуснах България. 2  години се скитах из Европа, немил и недраг, спях по паркове, запознах се с много хора с подобна на моята съдба.

Никога не бях предполагал колко българи живеят по улиците в чужбина. Лека-полека си стъпах на краката, изкарах си всички необходими документи за тираджия, поработих известно време обща работа, намерих си квартира, вече имам и сигурна работа за международен шофьор, с доста добра заплата. Имах и отделени пари, … които тази вечер изиграх… до стотинка. Ей така на майтап си казах да опитам само 20 евро и като седнах ги изиграх всички. Не знам вече какво трябва да се случи та да забравя за този хазарт веднъж завинаги.

Съвет: НИКОГА НЕ ОПИТВАЙТЕ!

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook