img

Пациент на ВМА развълнува мрежата с писмо до ген. Мутафчийски

/
/
/
381 Views

Пациент на ВМА изпрати писмо до болницата и развълнува потребителите в социалната мрежа. Писмото беше публикувано на страницата на лечебното заведение във Фейсбук:

„Уважаеми генерал Мутафчийски,

Доскоро бях пациент в поверената Ви ВМА, в Клиниката по интензивна терапия. Там видях изключителен професионализъм и всеотдайност в целия екип на професор д-р Константин Рамшев. За това написах няколко думи за благодарност…

Попаднах при Вас след кратко прилошаване. Отначало беше само светлина и безкрайния напев на автоматите. Около мен се движеха забързано някакви сини сенки. Чак тогава осъзнах, че съм в болнична клиника. Започна се битка за оцеляване.

Лекарите, въоръжени със своите знания, дръзновение и много хъс „поведоха войната.“ Техните усилия не биха били достатъчни, ако не бяха медицинските сестри – тези истински сини ангели. Дори не употребявам кавички, защото ги приемам и чувствам като такива.

И ставаш свидетел как, като стройна кохорта от римски легион, медиците водени от проф. Рамшев се хвърлят да громят коварния коронавирус.

През дните, които бях във ВМА виждах как лекари и сестри се движеха целеустремено и забързано. Тези хора поемаха своето дежурство. В началото бяха свежи, но след упорития и всеотдаен труд ставах свидетел как умората ги завладява в края на смяната.

За съжаление има и капризни пациенти. С очите си видях как тези сини ангели намериха добра дума за всеки, как ни хранеха и обслужваха.

Тук е моментът да благодаря и на екипа от санитари. В своето отношение към нас болните бяха отзивчиви и внимателни. Вече знам – тези хора са плътно до нас – техните болни.

Затова – дълбок поклон и благодарности за Вашия професионализъм и отдаденост.

Безкрайно съм Ви признателен, „Сини ангели“.

С благодарност, вече излекуваният Емил Панев (КИТ, Зала 1)“

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook