img

Първа СНИМКА на героя от заложническата драма в Поморие

/
/
/
348 Views

Полицай Спас Офилов от РУП Поморие е бил три часа на мушка на барикадиралия се вчера в дома си бивш полицай Йордан, научи ТРГ. 49-годишният служител на МВР е водил преговорите с мъжа, въпреки че срещу него е било насочено оръжие през цялото време.

Благодарение на това, че Офилов добре е познавал Йордан се е стигнало до благоприятното развитие на изключително рисковата ситуация, пише burgasinfo.com.

Полицай Спас Офилов е разговарял с него, за да го убеди да не наранява никого, тъй като се познавали от времето, когато Йордан е работил в полицията. Офилов не е трепнал нито за момент, въпреки че през цялото време срещу него е имало насочено оръжие.

Днес се очаква срокът на задържане на Йордан да бъде удължен от 24 часа на 72 часа.

Припомняме, че в събота 42-годишен жител на Поморие, въоръжен с огнестрелно оръжие, е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас след 3-часови преговори с екип от психолози и служители от Районно управление – Поморие.

Заложническата драма е била заради скандал за пълна с летовници къща. 42-годишният бивш полицай Йордан се прибрал вчера в ранния следобед и заварил дома си с квартиранти.

„Родителите му дали под наем на курортисти къщата за уикенда”, разказаха съседи.

Той се ядосал, тъй като нямало място, където да си почине. Това предизвикало взривоопасния скандал с родителите му. Майка му успяла да излезе от къщата, но там останали баща му и туристите.

Както вчера съобщихме, Йордан е бил въоръжен, тъй като е бивш полицай. Местни жители го описват като саможив, но не конфликтен човек, който обаче след напускане на системата на МВР е имал странно поведение. Бил добре подготвен физически, тренирал, карал колело, дори в студените зимни дни.

Ситуацията вчера в дома му на ул. „Княз Борис” I е била наистина драматична и само професионалната намеса на спец полицаите и психолозите към МВР са предотвратили по-тежки последствия.

Както вече е ясно, Йордан е бил изведен без нито той, нито околните да са били наранени. Задържан е за 24 часа. Очаква се днес срокът да бъде продължен на 72 часа.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook