img

Пълен шок в София! Майка от ромски произход си зарязва детето на улицата, то хвана СПИН

/
/
/
222 Views
loading...

Майка, зарязала 9-годишния си син сам на улицата да проси посред зима, да взима наркотици, а впоследствие да се разболее от СПИН, се размина с 1000 лева глоба, научи trg.

Това е само едно от общо 7-те дела за родителска небрежност, решени през миналата 2018 година, съобщава „Телеграф“.

Справка в Националния център по обществено здраве и анализ показва, че през миналата година общо 65 деца са загинали при инциденти.

Съдилищата у нас са осъдили 8 души за родителска небрежност, повечето на глоба или пробация с обществено порицание – прочитане на присъдата по радиото.

Само една жена е била пратена зад решетките за 4 месеца при общ режим заради обременено съдебно минало. Едва през март миналата година Софийският градски съд се произнася по случай от февруари 2011 г.

Тогава ромка с общо 12 деца оставила едно от тях само вкъщи. 9-годишният Сашко ходело да проси на „Сточна гара“ с други деца. Било голо, гладно и мръсно. Започнало да взима наркотици, да диша лепило.

Майка му изобщо не се интересувала от него.

От делото става ясно, че детето никога не е ходило на лекар.

Едва по-късно се разбира, че момчето е ХИВ-позитивно. Детето било прибрано от социалните работници и настанявано няколко пъти в кризисни центрове и домове, откъдето бягало многократно, за да се върне на улицата.

Първоначално майката била оправдана от Софийският районен съд, но градските магистрати я признали за виновна и ѝ наложили административно наказание – глоба от 1000 лева.

Единствената ефективна присъда също е на многодетна майка от малцинствата.

Решението е на магистратите в Кърджали. Ромката е пратена 4 месеца в затвора, защото не положила достатъчни грижи за 4-те си деца. През 2016 г. ромката си намерила нов мъж и заминала с две от малолетните си деца на село.

Другите две оставила в Кърджали, където започнали да просят, за да изкарват пари за хляб. В същото време майката заедно с другите две деца, също започнали да просят.

Децата са били настанени в кризисни центрове от социалните работници. Майката си признала и така съкратила престоя зад решетките. Магистратите ѝ наложили и обществено порицание – присъдата била прочетена три последователни дни по радиото.

informiran.net

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!