img

Пълен абсурд: Жена получи две епикризи за една и съща операция

/
/
/
324 Views

60-годишна жена получи две различни епикризи след една и съща очна операция, научи trg. В документа пише още, че пациентката е изписана на следващия ден. Лекуващият лекар е един, а подписът е на друг, който Валя Костова никога не е виждала.

„Каза ми се, че имам перде и е наложително да бъде оперирано. Подложих се на такава операция и още същия ден ме изписаха. В крайна сметка ми се издаде една епикриза, в която всичко е описано, че е наред с мен”, обясни жената, цитирана от bTV.

В документите ѝ от прегледа преди операцията никъде не е описано, че има проблем със зеницата. Заради много силни болки няколко дни след операцията тя се връща в лечебното заведение.

Тогава лекуващият лекар ѝ казва, че зеницата ѝ е дефектна. На пациентката се издава втора епикриза за същата операция и със същия номер. В нея обаче е описан дефект в ириса, който липсва в първия вариант.

Според адвокат, винаги лекуващият лекар е този, който трябва да подпише. „Националният рамков договор поставя такова изискване, че издадената епикриза се подписва от лекуващия лекар и от началника на съответното отделение.

Лекуващият лекар е този, който е полагал грижи за пациента”, посочи адв. д-р Мария Радева, специалист по медицинско право. Тя е категорична и че няма как да бъдат издадени две различни епикризи за една и съща хоспитализация.

„Това е недопустимо, но важното в случая е коя от двете епикризи всъщност вярно представя фактическата обстановка по хоспитализацията. В единия от документите има част с неистинско съдържание”, допълни юристът.

Управителят на центъра д-р Веселин Даскалов казва: „Лекуващият лекар на г-жа Валя Костова е в отпуска. Ще се постараем да отговорим другата седмица”.

Контролните органи започват проверка по случая.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook