img

Откриха убит шофьора на албанския вътрешен министър!

/
/
/
619 Views

Шофьорът на албанския министър на вътрешните работи Шкелзен Кьордя е намерен тази сутрин застрелян в служебния автомобил, предаде агенция МИА. Полицията съобщи, че Кьордя бил намерен в 9.30 часа от служители на Националната гвардия в гаража на министерството, който се намира в гарнизона на гвардията.

Случаят се разследва от прокуратурата за тежки престъпления. Според албанските медии на мястото на престъплението били открити 7 гилзи, което опровергава първоначалните предположения за самоубийство с един изстрел в главата. До тялото на шофьора е намерен и пистолет. Според неофициална информация на опозиционния вестник “Рилиндя демократике” вероятно става дума за “мафиотско убийство, което никога няма да бъде разкрито”.

Вестникът пише, че може би убийството е свързано и с министъра на вътрешните работи Фатмир Джафай и неговите “връзки с търговията с наркотици”. Опозицията обвинява вътрешния министър, че е подкрепял престъпни дейности на своя брат, който е осъден за трафик на наркотици. Миналия месец братът на министъра Агрон Джафай се предаде на италианските власти, за да изтърпи присъдата си от 2002 г. Същевременно предшественикът на Джафай Саимир Тахири бе поставен под домашен арест заради обвинения в корупция и контрабанда на наркотици и предполагаеми връзки с далечни роднини, които са арестувани в Италия за търговия с наркотици.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook