img

Откриха къща на ужасите в Испания: Двойка упоявала старци и точела банковите им сметки

/
/
/
476 Views

Испанската полиция обяви, че е спасила възрастен мъж и жена, затворени в къща, научи trg

В нея заможните пенсионери били упоявани и хранени през тръба от двойка, чиито други „подопечни“ загинали тайнствено.

Полицията в югозападния град Кадис заяви, че германско-кубинска двойка е заподозряна в това, че се сприятелявала с възрастни хора с цел да ограби имуществото им. С тази схема те се сдобили с над 1,8 милиона евро за четири години.

В „къщата на ужасите“ в морския курортен град Чиклана де ла Фронтера са открити възрастен германец и холандка в „ужасно състояние. Възрастните хора са били затворени в отделни стаи, упоени и хранени чрез назогастрална тръба без да е необходимо по медицински причини. Не е ясно точно на каква възраст са заложниците.

Двамата били отведени в дом за грижи, където здравето им се подобрило значително, съобкава Канал 3.

Откриването на двойката е станало по време на разследване, започнато по сигнал за изчезнала 100-годишна германка.

Столетницата Мария Бабес е намерена в дом за грижи в Чиклана, където е пристигнала в лошо състояние.

Бабес разказала на полицията, че двойка се е свързала с нея в Тенерифе, където тя живеела „без семейство или приятели наблизо“. Измамниците първо се сприятелили с богатата старица, предложили ѝ да се грижат за нея и я прехвърля в Чиклана.

Бабес казала на полицията, че е била държана заключена в продължение на няколко месеца в къща, с вързани ръце.

„През октомври тя е имала повече от 162 000 евро в банката и след като тази двойка се появи в нейния живот, до средата на декември тя имаше под 300 евро, къщата ѝ в Тенерифе е продадена и тя не е получила едно евро от продажбата.“, се казва в изявление на испанската полиция.

Двамата извършители са арестувани и частично идентифицирани като Естрела, кубински гражданин, и Маркус, който има кубинско и германско гражданство, според източник, близък до разследването.

Те са обвинени в измама, фалшифициране на документи, домашно насилие, пране на пари, изваждане на активи и присвояване на средства.

Но преди да успее да ги задържи, полицията съобщи, че двойката е отишла в дома за отглеждане и е отвела Бабес. Пет часа по-късно тя вече била мъртва.

„Мария е напуснала центъра в 11:00 сутринта, в добро здраве, а смъртта й е била докладвана в 16:00 часа, докато е била в кола с нейните настойници“, каза полицията.

Смята се, че двойката също така е настояла да се кремира тялото на Бабес, така че аутопсия не е правена. Смъртта на Бабес е регистрирана като кончина по естествена причина.

След задържането им, полицията претърсила дома на двойката в Чиклана и открила, че наблизо има друга къща. Там намерили холандката и германеца.

Също така е открито, че холандката се е преструвала, че е Бабес, за да подпише за продажбата на дома ѝ.

Полицията идентифицира още четирима души, които са били „подопечни“ на двойката и твърдят, че четиримата „са починали неочаквано, след като те са взели целият им капитал.“

Полицията не е предоставила повече подробности за тези четирима души, които са починали, докато са били под грижите на злодеите.

Арестуваната двойка твърди, че използвайки фалшиви документи, са изпирала парите, които са ограбили, като са построили туристически комплекс на защитена земя в Ел Палмар, крайбрежен град в провинция Кадис, който е популярен сред сърфистите.

Полицията арестува и други четирима души, заподозрени като помагачи за прането на пари.

Испанската полиция съобщи още, че иска съдействие от службите във Великобритания, Италия, Германия и Куба за проверка на банковите сметки на похитителите.

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!