img

Отец Иван: Нямаме пари за дърва и ток

/
/
/
177 Views

Приютите на отец Иван от Нови хан обявяват нова дарителска акция, научи ТРГ. След апела на Lupa.bg за помощ за дома при църква „Св. Троица“ край София с дрехи, храни и обувки, този път отчето сподели, че няма никакви дърва за зимата.

На предишната молба на читателите ни за помощ се отзоваха стотици, а последно една от големите застрахователни компании занесе куп консерви и памперси за най-малките жители на приюта в Нови хан.

Свещеникът обаче каза, че този път се налага спешно да търси пари за купуването на десетки кубици дърва, както и за плащането на колосалните сметки за ток – както в Нови хан, така и в село Якимово, където са всъщност по-голямата част от питомците му.

По негови калкулации фактурите от този месец общо най-вероятно ще надхвърлят 5 хиляди лева, при това ако не се отчита увеличението в цената на електроенергията на 1 юли тази година. За дърва всеки месец се харчат около 1000 лева, сочат още разчетите на неговите служители.

Отец Иван напомня, че дрехи засега и за малчуганите, и за възрастните в социалните му домове има. Обувките все още са кът, но призовава онези, които се отзоват на апелите за помощ, да не изпращат повече панталони, ризи и летни рокли. Но все още имат крещяща нужда от консервирани храни и варива.

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“,

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook