img

От баба ми знам как се правят! Такава зимнина става, че нямам търпение да захладнее и да отваряме бурканите!

/
/
/
1626 Views
loading...
Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има своя любим начин – едни добавят мед, други – захар, трети – копър…

Но нищо не може да се сравни с любимата ми туршия от баба – щом отворим вкъщи бурканчето, съдържанието изчезва на мига! Сега споделям с вас тази чудесна рецепта.

Продукти:

3 кг червени пиперки
1 връзка магданоз
10 скилидки чесън
250 мл олио
1 чаша захар
500 мл оцет
3 с.л. сол
зърна черен пипер
1 дафинов лист

Приготвяне:

Почистете чушките, както обикновено. Нарежете ги на големи ленти. Накълцайте ситно чесъна с нож. Може и да го намачкате с широката страна на ножа. Нарежете ситно пресен магданоз (или копър), предварително измит. Стерилизирайте бурканите и капачките. Подгответе маринатата. Смесете в тенджера 9% ябълков оцет и олиото. Добавете захарта, солта и дафиновия лист.

Сложете тенджерата на котлона и оставете маринатата да заври. Пускайте чушките на порциите в тенджерата и варете в сместа в продължение на 3-4 минути. След това ги извадете и наредете в бурканите, редувайки ги с чесъна и подправките. Когато всички чушки са подредени, залейте ги с маринатата, докато се напълни бурканът. Предварително махнете дафиновия лист, а на дъното на бурканите сложете зрънца черен пипер. Затворете добре бурканите. Увийте ги с одеяло, за да се забави охлаждането.

Източник: e-vesti.com

Коментирай чрез Фейсбук
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!