img

Орлин Павлов хвърли бомба с изповедта си пред в. „ШОУ“, но заплете нова загадка!

/
/
/
445 Views

– Продуктивността ти е завидна – на 1 октомври имаш концерт в зала 1 на НДК, отделно се подготвяш за национално турне и отгоре на всичко издаваш своя първи самостоятелен албум. Успяваш ли да се събереш чисто емоционално предвид мащаба на предстоящото?

– Наистина много неща се навързаха, но по възможно най-добрия начин за мен. Емоциите са много, вълненията също. Цялата организация на събитията дължа на моята мениджърка Лидия Михайлова, която се справя с абсолютно всичко по блестящ начин. За първи път на сцената на НДК, където иначе много пъти съм пял, тръпката ще бъде съвсем различна, защото ще бъда съвсем сам, за да представя своя албум.

– Избрал си доста символична дата за концерта – 1 октомври, който освен ден на музиката, е и ден на кафето, а както добре знаем – преди години ти бе част от група „Каффе”. Вярваш ли в съдбата?

– (Усмихва се.) Да, факт. Така да се каже в този ден ще има много музика, много приятели, щипка джаз и капка кафе. Ще направя препратки назад във времето, когато я имаше група „Каффе”. Знаеш ли, че като бях по-малък, си мислех, че нещо става, че се случват чудеса. А днес съм убеден, че чудесата стават, но когато ни е писано да се случват.

Мен лично те не ме изненадват вече, защото аз съм настроен за тях от години. Освен това работя с толкова прекрасни и креативни хора, които няма как да не повлияят за доброто ми настроение. Имаме вече и чисто нов албум – с 21 песни вътре. За последните шест месеца работих с много ценни хора, които ще си позволя да поздравя публично сега – Милен Кукошаров – музикален директор и един от най-добрите пианисти в България, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Митко Льолев – саксофон, Влади Мичев – тромбон, Георги Стойков – тромпет, Евден Димитров – бас, Волен Милчев – вокали, Ангел Дюлгеров – китара, Васил Вутев – барабани, и Борислав Бояджиев – перкусии. С всички тези невероятни музиканти ще ходим във всеки град от турнето. Освен това в концерта ще се включат и невероятни гост музиканти – имаме ново парче в албума с Бобо, супер хит, не по-малък от „Секунда”. До мен на сцената ще застане и невероятната Белослава. И разбира се по много интересен начин в шоуто ще се включат и Любо Киров и Графа. Както и група „Спектрум”, които са единствената по рода си вокална формация, която нямам търпение хората да чуят.

Орлин Павлов хвърли бомба с изповедта си пред в. "ШОУ", но заплете нова загадка!

– С Любо Киров и Графа, освен професионални ангажименти, ви събира и дългогодишно приятелство – напук на онези, които смятат, че когато някой ти е конкурент, няма как да ти е и приятел.

– Точно така. Много правилно го каза. С Любо и с Графа се познаваме наистина от много години. Освен това в албума ми сега има песен, написана от двамата – и като музика, и като текст, от което съм много щастлив. Това са едни страхотни професионалисти, с които дори и да се водим конкуренция, което е нещо съвсем нормално, ние винаги можем да седнем на една маса и всеки да поиска съвет от другите. Взаимоотношенията ни са страхотни. И Любо, и Графа са много свежи хора, които не забравят откъде са тръгнали, а това е много важно.

– Казваш, че вярваш в случването на чудеса. Те често ли присъстват в живота ти?

– Определено да. Много пъти нещата, които не забелязваме, но които ни се случват – след време, примерно 2-3 години си даваш сметка, че ако именно това не се беше случило, е нямало как да стигнеш до еди-къде си. С други думи – всичко се случва тогава, когато трябва да се случи и обикновено след време се оказва, че е ключово. Някой път невидимите неща или пък дребна дума или малък факт, който минава покрай теб, се оказва определящ за онова, което имаш и си днес.

– Ти не си от хората, които се съобразяват с масовите вкусове и нагласи. Ако беше така, може би досега щеше отдавна да имаш албум зад гърба си, следвайки полъха на комерсиалното. Права ли съм?

– Много даже. Важно е как чувствам песните, а не мисля как ще звучат, не се впускаме в мегакомерс.

За мен беше важно в този албум песните да са съвсем нови. Когато работя го правя основно така, както го чувствам. В случая открих правилните композитори и аранжори, и съм получил пълно удовлетворение. Композитори като Борислав Бояджиев, Румен Бояджиев-син, Крум Георгиев, Ангел Дюлгеров, Боян Христов. А имам и страхотни текстописци – Росен Кукошаров, Любо Киров също, както и Графа, Боян Христов, Гери Турийска, Ясен Козев, който е и композитор, Бобо, Влади Михайлов. Един страхотен екип! И се радвам, че този албум, това музикално бебенце, ще се роди съвсем скоро.

– Като казваш „бебенце” се сещам, че си споделял колко мрачно бебе си бил самият ти някога. А днес усмивката е толкова характерна за теб, че е трудно да си представим обратното?!

– (Смее се.) Да, бил съм доста мрачно и кисело бебе. До три години съм ревал жестоко. Сега съм доста усмихнат, дано това се задържи възможно най-дълго във времето. Признавам ти обаче, че на моменти хич не ми е до усмивки – особено когато нещо ме изнервя или се срещам с негативни моменти и хора. Усмивката изчезва за момент, но после пак я връщам на мястото й, защото се убедих, че тя е едно универсално оръжие. Много рядко не работи. Дори когато виждам, че влизам в конфронтация с някого, първо опитвам с добро и с усмивка. Рядко отвръщам на провокации от другата страна. По-скоро обръщам гръб и не се занимавам, защото няма смисъл.

– Дай ми пример за това какво най-често те ядосва?

– Например простотията по улиците, най-вече начина, по който хората шофират. Не познавам шофьор, който да е толкова спокоен, че да му личи от далеч. Всеки си къса нервите, а в България се кара лошо. И въпросът е кога ще спре всичко това – може би когато хората си дадат сметка, че са опасни за другите, когато дойде глобата за 5000 лева и човекът се опули с думите „ами тя, колата ми струва 2000 лева?!”. Или когато няма накъде да мърда, освен да си плати глобите – продава си къщата и вероятно едва тогава ще отпусне малко педала на газта!

– Самият ти съвестен шофьор ли си?

– Правил съм нарушения, но не груби. По принцип карам една идея по-бързо, но не като луд, и много внимавам. Ако има трафик и съм с много хора в колата, никога не си позволявам да превишавам скоростта. Не съм рисков шофьор в никакъв случай.

– Първата ти кола е била трабант, в който, доколкото знам от теб, са влизали и 7 души наведнъж…

– (Смее се.) И повече може да побере, уникална кола е. Дори смятам да намеря един трабант по нататък и да си го направя по свой вкус. За 200-300 лева, ако някой дядо, например, иска да се отърве и не му се кара вече, бих го взел.

– Колко е важна любовта в живота ти?

– Много важна. Когато се чувстваш разбран от някого и си удовлетворен, това ти дава едно спокойствие, а то, поне на мен, дава тласък да творя.

– И си влюбен в момента, нали така?

– Влюбен съм, но знаеш, че личния живот си го пазя само за себе си. Не ми се иска да бъде обществено достояние. И мисля, че хората, които се снимат нон стоп с половинките си по списания и вестници, и показват колко се обичат – ето, тук се цункахме, тук се гушнахме, тук тя ме пошляпна, подари ми торта, обу ми чорапите и какво ли още не, не са чак толкова влюбени. На мен поне това не ми мирише много на любов. Ако имаш нещо, дръж си го за себе си, не го споделяй. Няма обща любов, тя е само между двама души.

– Малката подробност в твоя случай е популярността, заради която и всичко останало става неизбежно като ефект…

– Е, да, неизбежно е, но поне можеш да не занимаваш нон стоп хората с твоите гаджета – как се събудихте, как хапнахте и как си легнахте, защото има и такива родни примери.

– Но ако решиш да вдигаш сватба, например, няма да го запазиш в тайна, нали?

– (Усмихва се.) Няма да е тайно, но няма да е и в зала 1 на НДК (смее се). Нека му дойде времето, тогава ще го мисля.

– Да се върнем тогава към изкуството. Ти си певец, но също така отлично се справяш и като актьор. Кое те привлича повече?

– Вече не мога да ги разделям, защото са част от мен. Познавам страхотни актьори, жестоки музиканти. Особено пък покрай участието си в „Скъпи наследници”, където се запознах с толкова хора, които съм гледал в театъра. Застанах рамо до рамо с тях. И без да изброявам, достатъчно е да спомена само името на Цветана Манева, която е величина.

– Какво мислиш за коментарите, които провокира появата на Цветана Манева в клип на Азис наскоро?

– Мисля, че тя не е направила компромис. Тя изглежда прекрасно и не е по-слаба актриса от преди. Изключителна е. Това е роля, отделно хората трябва да застават зад каузи.

Интервю на Анелия ПОПОВА, в. „ШОУ“

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook