img

Омразният брат изхвърли портрета на проф. Вучков

/
/
/
1317 Views

Единственият наследник на напусналия ни в неделя проф. Юлиан Вучков – актьорът Михаил Петров, много бързо свали маската на страданието по покойния си брат.

Всъщност, аркашката от Народния дори не изчака края погребението на най-близкия си роднина, преди да се изгаври с паметта му, научи ТРГ.

След края на поклонението пред тленните останки на театроведа, Петров твърдо отказал да прибере портрета на брат си, който беше изложен до отворения ковчег. Михаил се оправдал, че няма къде да го сложи и имал намерение да го зареже на място. За щастие сиракът Виктор, който се грижеше за професора в последните му дни, бил наблизо и „опечаленият” брат с облекчение му харизал любимото на Вучков платно с неговия лик, нарисувано за последния му юбилей от негов близък приятел.

„За мен е чест да прибера образа на професора, когото чувствах като закъснял баща, какъвто никога не съм имал. Но колкото и да съм щастлив, че го получих, изтръпвам при мисълта, че можеше да се озове в някоя кофа за боклук”, сподели пред репортер на Lupa.bg самият Виктор.

Както вече писахме, още в деня след кончината на Юлиан Вучков омразният му брат, с когото бяха смразени от над 30 години, нахлу в ергенското му жилище на централната улица „Христо Белчев” с жена си и започна 24-часов тараш и разместване.

Актьорът отпечата и доста хаплив некролог в памет на брат си, в който ехидно пожела „пътуването в безвремието да му донесе онзи вътрешен баланс и удовлетворение, които му липсваха тук, на Земята”.

Иначе Михаил Петров достолепно приемаше съболезнования до ковчега на брат си с траурна физиономия и успя да убеди с играта си мнозина, че е загърбил враждата си с Юлиан на фона на вечността. Уви, нещата не стоят точно така…

На снимката: Михаил Петров (вдясно, в дъното) изглежда искрено опечален, но да не забравяме, че е професионален актьор.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook