img

„Няма такава държава“ – има голям блъф: 10 дни след учредителното събрание на Слави съдът не знае, че той иска да регистрира партия

/
/
/
403 Views

Партията на Слави Трифонов „Няма такава държава“ ще се окаже накрая един голям блъф, научи ТРГ. Вече 10 дни след учредителното събрание с 559 бъдещи членове на формацията, бившият телевизионер и неговите заместници или представители на контролните органи все още не са подали комплекта документи в Софийския районен съд за начало на процедурата.

По правило тя може да отнеме и 3 месеца, но е факт, че обикновено новосформиращите се партии успяват да я задействат броени дни след учредителното събрание. Това обаче става не само с подаването на учредителната декларация, протокол от събранието, предоставянето на устава на партията, списъка с учредители и техните декларации за индивидуално членство, както и нотариално заверените образци от подписите на представляващите я, но е необходим и списък, съдържащ личните данни и постоянния адрес на не по-малко от 2500 членове.

По информация на Lupa.bg проектът на Трифонов е забуксувал именно там и в момента броят на подписалите се е около 1000. При евентуални разминавания (включително технически) при вписването на 559-те учредители не би било учудващо, ако партията се издъни и по тази точка от закона, изискваща минимум 500 души и техните имена.

Както вече стана ясно, Трифонов е възможно да има проблеми при съдебната регистрация и заради името – „Няма такава държава“, и заради ползваното от него лого с присъствието на националния флаг в него – точно по подредбата, определена от Закона за държавните символи.

Междувременно, както медията ни първа писа, има проблем и с официално заявения от Трифонов и хората му адрес – централа на управление на „Няма такава държава“, който се оказа в недостроена сграда без Акт 16.

„Твърде много неблагоприятни обстоятелства се натрупаха още със създаването на формацията, които действително в съвкупност може да попречат на нормалната съдебна регистрация. Не забравяйте и че е необходимо да мине и процес по обжалване след решение на магистратите, за да се впише партията официално в регистрите и да има право да се представя на избори“, напомнят юристи.

Иначе при редовно подаване на документацията, СГС е задължен да насрочи открито заседание в едномесечен срок, на което трябва да се появи и самият Трифонов. Произнасянето на решението е в 14-дневен срок след това. Т.е. заявките на учиндолеца да разбърка тестето на традиционните политически играчи още след местните избори изглеждат нереалистично.

Дори при изрядно спазване на изискванията от закона, регистрацията на „Няма такава държава“ може да се случи едва след Нова година.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook