img

Няколко идеи за весело новогодишно парти

/
/
/
497 Views

Игри и предложения към вашия новогодишен сценарий, които  trg избра специално за вас.

Томбола с късметчета, но и с условие: за да се сбъднат трябва да са придружени от песен, виц, стихче, танц, прегръдка и пр.
Конкурс с номинации за най-…усмихнат, работен, чаровен, отзивчив, талантлив, идеен, неудържим, търсен, стилен и пр.от присъстващите на купона. Отличените получават грамоти, подаръци и много закачливи отличия.
Игра за кулинарни умения – за най-вкусна и бързо приготвена салата, за най-красива кулинарна украса, за най-майсторски приготвен коктейл.

Игра „Котка”
Хората застават в кръг и се хващат за ръцете.

Водещият казва на всеки участник на ухо (да не чуят останалите) названия на две животни.
След това водещият изрежда на глас животните, а човекът, който е чул «неговото» животно трябва да клекне. Целта на играта е, съседите му отляво и отдясно да не позволят той да клекне. На участниците предварително е обяснено, че за всяко «успешно клякане» човекът получава една точка, а за всяко едно задържане на съседа – две точки.

Но, истинската цел на играта не е тази! Шегичката е в това, че второто животно на всеки участник е «котка».

По време на играта водещият започва бързо да изрежда животните, участниците започват да приклякват и да се боричкат. Когато всеки вече е участвал по един път, водещият казва: «котка»…

Игра”Статуя”
Няколко доброволци се извеждат от стаята и се връщат обратно един по един. На тях не им се обяснява предварително какво точно ще правят след като се завърнат в стаята, но получават уверение, че това няма да е опасно или сложно.Играта е подходяща, както за деца, така и за възрастни.

Първият влезнал в стаята доброволец заварва други двама участници, подредени в някаква композиция. Водещият обяснява, че те изобразяват двама колеги (съученици) в реалната работна обстановка (или по време на обедната почивка, междучасие и пр.). След това предлага на новодошлия да изиграе ролята на скулптор и да нареди по друг начин групата като си избира една от трите теми «почивка », «каращи се, спорещи » или « шеф-подчинен».

Участникът размества групата, като аудиторията му дава съвети и препоръки. Когато новата композиция вече е доста смешна, водещият спира участника и му предлага да заеме мястото на единият от групата. След това се поканва да влезе вторият участник.И на него му се казва, че това е статуя, отразяваща работния процес, но тя не е хубава и трябва да се оправи и т.н…
Играта подобрява екипната работа, защото показва реално съществуващите проблеми в колектива. Препоръчително е да имате под ръка фотоапарат.

Игра „ Отгатни думите”
Това е една класическа игра, която при добре подбран текст създава настроение.
На всеки присъстващ се раздават картички, върху които е записано изречение, съдържащо някакво действие.В зависимост от спецификата на празнуващите изречението е с различен привкус и тематична насоченост..

Целта на играта е, всеки да представи пред околните с жестове и мимики написаното на картичката така, че присъстващите да отгатнат текста.

Игра „Алея на славата”
Необходимо е да се изрежат снимки на 12 знаменитости и да се подредят в кръг по пода.На отделни листчета се написват имената им и се поставят в кутия.На участниците се пуска музика и всички се движат по кръга.Когато водещият спре музиката всички участници в играта „замръзват”.Водещият вади от кутията листче, а стоящият върху снимката на съответната личност печели: закачливи подаръци или вкуснотийки.
flashnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook