img

Нови разкрития за зверствата в Ботевградско на бандата на рецидивиста Пелов!

/
/
/
278 Views
loading...

Зрелищната акция на МВР се проведе във вторник следобед в момент, когато в парламента се дебатираше по вота на недоверие към правителството по темата „Вътрешен ред и сигурност”. Опозицията иска оставката на кабинета заради поредица и недобра работа на МВР.

Арестуваните Владимир Пелов, Тихомир Миков-Перуката и братята Тодор и Борис Ерменкови са обвинени в организирана престъпна група, извършвала убийства, палежи и побои. Бандата е действала от далечната 2011 година, като неоспоримият лидер е бил издъхналият в престрелката в Ботевград беглец от затвора Владимир Пелов.

Позовавайки се на свой източник в МВР, „Уикенд” съобщава, че хората на Владимир Пелов са замесени в 5 убийства, 2 палежа и 3 опита за покушение. Някои от мокрите поръчки са извършени лично от Пелов-старши, но с помощта на сина му и братята Ерменкови. Разследващите твърдят, че поръчител на повечето престъпления е ботевградският сенчест бизнесмен Тихомир Миков-Перуката. Мъжът е сред най-богатите жители на Ботевград, стопанисва казино, дискотека и няколко магазина в града, а според мълвата контролира и търговията с дрога и проституция в Ботевград.

Тишо Перуката попада на мушката на криминалистите още на 3 април, когато Владимир Пелов и съкилийникът му Радослав Колев избягаха зрелищно от Софийския затвор, въоръжени с пистолет и нож. Тогава основният заподозрян за доставка на огнестрелното оръжие бе именно Миков, който е бивш работодател на Пелов.  Според ченгетата Тишо Перуката е поръчител на няколко знакови убийства, извършени през последните години в Ботевград, за които заподозрян като изпълнител бе офейкалият от затвора гангстер. Сред убийствата, приписвани на бандата на Пелов и Перуката, е екзекуцията на братята цигани Цветан и Марко Петрови. Те бяха застреляни през пролетта на 2016 година, а дни след убийството им ченгетата задържаха Владимир Пелов и сина му.

Докато Пелов-старши бе в ареста, той бе осъден на 32 години затвор за дързък въоръжен обир на златарско ателие в Ботевград, отвличане и стрелба срещу полицаи. Синът му Владимир изкара няколко дни в ареста, след което бе освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения за двойната екзекуция на братята Петрови. Тогава разследващите подозираха като поръчител на двойното убийство именно Тихомир Миков, който също бе задържан за няколко часа, но впоследствие освободен поради липсата на доказателства.

Докато Пелов е в затвора, групата изобщо не бездейства. Според криминалистите неговият син и сподвижниците му Тодор и Борис Ерменкови опитват да ликвидират Васил Василев-Петела, за когото в Ботевград се мълви, че е един от маститите дилъри на наркотици в града. През есента на 2017 г.  Петела е атакуван от двама маскирани и въоръжени лица пред дома си, но успява да избяга. Преди това, през 2015 година, срещу него има два бомбени атентата, за които ченгетата са убедени, че са извършени от Владимир Пелов.

Петела е един от свидетелите срещу Тишо Перуката и братята Ерменкови, които според думите му лично са го заплашили, че ще го ликвидират.

 
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!