img

Нова входна врата – причини защо да сменим старата врата

/
/
/
168 Views

В днешно време повечето хора решават да сменят старата входна врата с нова. Това решение съвсем не е безпричинно.

Има няколко неща, с които новите модели врати превъзхождат тези, които са отпреди години и са морално остарели вече.

Доста от старите входни врати не са:

– добри като изолация;
– крилото е доста по-тънко;
– не уплътняват добре;
– не са шумо и топлоизолирани.

Изолация

Входни вратиПри новите модели входни врати, които са блиндирани, се слага изолация от минерална вата и крилото е доста дебело. Това ги прави стабилни и добре изолиращи врати. Уплътняват много добре и се затварят плътно.

Сигурността на нашия дом

Второто нещо, което може да споменем като разлика, е заключването. При сегашните входни врати се монтират по две или три заключващи системи. Някои модели имат многоточково заключване с активни шипове, а при други има противовзломни шипове, които правят вратата много по-стабилна и определено ще се чувствате по-защитени. Също така има бронировка на патрона и надеждни ключалки. При старите модели врати, всичко изброено дотук липсва.

За какво още трябва да помислим за нашата врата?

Друго, което може да споменем е, че повечето стари врати са дървени и се нуждаят от полагане на грижи. Те могат да бъдат нападнати от вредители, лесно да се счупят, да се замърсят, при някои се налага дори и пребоядисване. Ако желаете Вашите врати  да приличат на дърво, моделите, които са изработени от МДФ панели са подходящи. Има и такива, които се правят с машинно поставено ПВЦ фолио и отново наподобяват дървесина.

Хубаво е, когато решим да правим ремонт на жилището ни да помислим и за входната врата. Тя е централният облик на нашето жилище и прави визията му още по-добра. Времената се изменят, технологиите също и навлизат все повече и повече нови и различни модели входни врати с различни спецификации. Изборът на пазара е огромен и е въпрос на вкус и предпочитания каква врата ще си избере клиентът.

Ако все пак не може да се решим и не знаем кое е подходящо за нас, насреща винаги са компетентните търговски консултанти.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook