img

Нов скандал: 5-годишно натирено да мие тоалетни, не искало да спи

/
/
/
273 Views

Пореден скандал с малтретирано дете в забавачка шокира хиляди родители и педагози, научи ТРГ. 5-годишно хлапе в детска градина в Пловдив е било наказвано да мие тоалетните и да не закусва, защото отказвало да спи следобед.

Шокиращата информация са споделили родителите пред директорката на една от най-модерните забавачки в града – ДГ„Мир” Светлана Джаникян. Историята е от миналата година.

Въпросната възпитателка сметнала, че чистенето на санитарните помещения не е достатъчно наказание за детето и затова измислила и друго – да го оставя да стои право и да гледа, докато другите похапват закуските си.

Заради грозната случка, общинари от отдел „Образование“ ще извършат проверка в детското заведение следващата седмица въз основа на докладна, подадена от директорката заедно с писмени обяснения от персонала и молба за напускане на жената, срещу която са обвиненията.

По случая е свикана и родителска среща, която е протекла скандално – стигнало се е до обвинения, закани и обиди между ръководството, персонала и родителите. В детската градина не спира напрежението заради гафа с детето – педагози пишат писма до институциите в подкрепа на персонала, а родителите се оплакват от възпитателите в градината.

Зам.-ресорният кмет от общината Стефан Стоянов коментира случая. Той е категоричен, че е недопустима подобна ситуация в детско заведение.

„Има притеснителни сигнали, има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано, и то системно, което е абсолютно недопустимо. Не е възможно в XXI век, в образователна институция да бъдат унижавани децата. Не е редно по никакъв начин“, категоричен е той.

Наказваното дете е проявявало агресия към останалите в групата, разказват някои родители. Стоянов обаче е категоричен, че дори някое дете да е по-буйно, това не е аргумент да бъде наказвано и да бъде лишавано от нормално пребиваване в детската градина.

Само преди ден гръмна скандала с 1-годишното момиченце, шамаросвано и наричано „мръсница“ в 27-ма детска градина в столицата.

Източник: lupa

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook